ALIOCHA – ELEVEN SONGS

Aliocha Schneider is een 23-jarige, in Parijs uit Franse ouders geboren Canadese singer-songwriter uit Montreal, Quebec. Naast zijn prille muzikale carrière is hij ook een acteur in theater, films en televisieseries die zich nu wil toeleggen op het componeren en performen van zijn eigen folk- en popliedjes.

Zijn debuutplaat heeft de nogal voor de hand liggende titel “Eleven Songs” en bestaat uit (hoe kunt u het raden) elf nummers waarvoor hij zowel teksten als muziek heeft geschreven. Op 15 mei stond hij nog op het podium van de ‘Orangerie’ tijdens ‘Les Nuits Botaniques’ in Brussel en oogstte hij veel bijval met zijn frisse popsongs.

De inspiratie voor het creëren van zijn songs haalde hij bij illustere voorbeelden zoals de gekende folktroubadours Bob Dylan, Elliott Smith en Nick Drake. Op zijn Europese rondreis doorheen Parijs en Göteborg nam hij samen met producer Samy Osta en drummer Ludwig Dahlberg eerst enkele liedjes op voor een ep die in de herfst van 2016 onder de titel “Sorry Eyes” op de markt verscheen en die de voorbode was voor deze eerste full-cd “Eleven Songs” die begin juni werd gereleased.

Het liedje “Sorry Eyes” staat nu ook op deze plaat, die begint met het alweer voor de hand liggende nummer “The Start”, een erg mooie popballad. Daarna volgt een meer uptempo gebrachte song met “As Good As You” en het net vermelde rocknummer “Sorry Eyes”. “Jamie” is een weer rustig vertolkte popballad, net als “Feel Like” en het op bijgaande video te beluisteren liedje over “Sarah”. Ook “Crystal Plane”, “Mr. Garner” en afsluiter “Flash In The Pan” zijn andere songs die volgens ons wel de moeite van een extra beluistering waard zijn.

Bij live optredens wordt Aliocha bijgestaan door zijn oudere broer Volodia Schneider op drums en percussie, multi-instrumentalist Christian Sean en Tom Tartarin op basgitaar, terwijl hij zelf op akoestische gitaar speelt tijdens die shows. De “Eleven Songs” op deze debuut-cd laten vermoeden dat we ook in de volgende jaren nog meer leuks van deze Canadese jongeman zullen gaan horen.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Le Label – [PIAS]
distr.: [PIAS]

video