MARK DUDA – MONTH OF SUNDAYS (EP)

Mark Duda is een Amerikaanse punkrocker, zanger en gitarist uit East Village in New York City. Zijn verleden in de New Yorkse muziekwereld is lang en uitgebreid via samenwerkingen met o.a. Johnny Thunders, ‘Dead Boys’ en ‘The New York Dolls’. Hij was van 2004 tot 2015 ook de leadzanger van de New Yorkse hardrockgroep ‘The Handful’

Met de zes tracks tellende ep “Month Of Sundays” presenteert hij zijn zelf gecomponeerde punk- en rocksongs die in de studio tot stand kwamen met de medewerking van Jimi K. Bones (van ‘Skin ‘n’ Bones’ en ‘Blondie’) op gitaren, Kenny Aaronson op basgitaar en Thommy Price op drums, beiden ook al jaren actief bij o.a. ‘Joan Jett & The Blackhearts’ en ‘Billy Idol’.

Punkrockmuziek is meestal recht-voor-de-raap gespeelde gitaarmuziek met een stevige beat en dat is op deze plaat van Mark Duda niet anders. De beuk gaat er meteen in met de titeltrack “Month Of Sundays”, gevolgd door het naar onze mening beste nummer “Murder On Delancey” waarop Cheetah Chrome (van ‘Dead Boys’) op gitaar en Bobby Rondinelli (van ‘Blue Oyster Cult’) op drums meespelen.

De saxofoonsolo die Arno Hecht - ooit op dit instrument te horen bij werk van ‘The Rolling Stones’- speelt bij het nummer “Standoff Love”, behoort eveneens tot het betere werk dat op deze ep te horen valt. De rockballad “Worse For Wear” is eerder kleurloos en zonder enige oprechte emotie gebracht.

“Connection” zou als een afdankertje van ‘The Stones’ geklasseerd kunnen worden en slotnummer “Subway Song” lijkt eerder op een demo dan op een volwaardig afgewerkt nummer, hoewel de punkrock na een tijdje toch wel van wal steekt. Deze ep “Month Of Sundays” van Mark Duda krijgt van ons de beoordeling ‘half goed – half snel te vergeten’, maar deze punkrocker mag wat ons betreft wel nog eens proberen om beter te doen in een volgende plaat.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: True Rock