QUANTUM SPLIT – AMERICA / RUNAWAY (Single)

Het is normaliter niet onze gewoonte om singles te bespreken voor ‘Rootstime’, maar af en toe willen we daar toch wel eens een uitzondering op maken. Vooreerst omdat het plaatje ons werd toegestuurd door Krista van ‘Tinderbox Music’ uit Minneapolis, één van onze trouwste en meest gemotiveerde leveranciers van nieuwe te recenseren platen, maar ook omdat we de muziek die op dit schijfje staat wel weten te appreciëren.

We hebben het over de eerste plaat van de stevig rockende band ‘Quantum Split’ uit New York City, een kwartet dat opgericht werd rond zangeres-gitariste en rockchick Soleil Laurent en drummer Anthony Anderson, gitarist Adrian Read en bassist Ivan Hardy als complementaire bandleden heeft.

De twee songs van deze single die vlijmscherp binnenkomen zijn “America” (zie video), een door stevige gitaarklanken omkleed nummer dat bij ons herinneringen aan de damesrockgroep ‘Heart’ oproept en “Runaway” dat weliswaar rauw wordt gezongen, maar muzikaal toch wat minder hard rockend werd opgenomen.

Weinig of geen franjes, maar recht-door-zee rockmuziek is wat ‘Quantum Split’ ons weet te bieden op deze single, die wellicht als de voorbode van een eerste volwaardige plaat mag worden beschouwd. Het is een kort plaatje, dus krijgt het van ons ook korte recensie. Maar we beloven veel meer informatie over dit kwartet als we hun debuutalbum in de toekomst onder de loep mogen houden.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

video