CORNELL ‘CC’ CARTER – VINDICATED SOUL

Begin vorig jaar mocht ik voor ‘Rootstime’ het album “In The Moment” van muzikant en singer-songwriter ‘C.C.’ uit San Francisco recenseren. Die plaat werd toen nog geproduceerd door topproducer Narada Michael Walden en ze bracht Cornell Carter (aka ‘C.C.’ dus) na jarenlang werken als voorprogramma voor o.a. Natalie Cole, ‘Kool And The Gang’ en ‘The Temptations’ eindelijk zelf in de spotlights als excellente zanger van pop-, R&B- en soulnummers.


“Vindicated Soul” is de titel van zijn nieuwste full-cd en deze plaat is volgens Cornell Carter zelf de soundtrack van zijn leven. Van de acht nummers op dit album zijn er zes covers terug te vinden van songs die zijn persoonlijke muzikale voorkeur definitief hebben beïnvloed. Na een korte intro volgt de eerste cover met “All The Way Around”, een song uit het album “I Want You” uit 1976 van de legendarische soulzanger Marvin Gaye.

De Amerikaanse ‘Motown’-zanger, songschrijver en producer Willie Hutch krijgt zelfs twee muzikale hommages van Cornell Carter op deze plaat met zijn versies van diens liedjes “I Choose You” en “Brother’s Gonna Work It Out”, zijn eerste hitsingle uit 1973. Beide songs zijn trouwens terug te vinden op het filmsoundtrack-album “The Mack” van Willie Hutch.

Ook het relatief onbekende nummer “Next To You” krijgt hier een aangepaste versie. De originele vertolkers waren ‘Chapter 8’, de vaste begeleidingsgroep van soullegende Anita Baker. Zij plaatsten dit nummer op hun album “This Love’s For Real” uit 2008. De enige eigen compositie op deze plaat is een remix van het nummer “Where Do We Go (From Here)” uit zijn cd “In The Moment” dat we op bijgaande video ter kennismaking meegeven.

Helemaal aan het einde van dit album brengt Cornell ‘C.C.’ Carter nog een schitterende versie van de soulklassieker “Look What You’ve Done For Me” die Al Green schreef en als eerste single uitbracht uit zijn plaat “I’m Still In Love With You” uit 1972. “Vindicated Soul” is een muzikaal eerbetoon van een sterke R&B- en soulzanger aan zijn idolen en artiesten die zijn eigen carrière hebben bepaald. We gaan in de toekomst nog vaak horen van deze Californische muzikant, neem dat maar van me aan.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

video