JACKIE LEE – WHITE HORSES

We hebben het hier al wel eens eerder gezegd: 2017 lijkt wel het jaar van de heruitgave van oude platen te gaan worden. Nu is het alweer de beurt aan een plaat die voor het eerst op de markt is gekomen in 1968, destijds weliswaar nog in een mono-geluidskwaliteit. Het digitaliseren van die oude albums zorgt natuurlijk voor een modern en fris geluid bij de liedjes die bijna 50 jaar geleden voor het eerst werden opgenomen.

Platenlabel ‘Gonzo Multimedia’ heeft zich zo toegelegd op het opnieuw uitbrengen van de plaat “White Horses” van de Ierse zangeres Jackie Lee die in 1936 in Dublin werd geboren als Jacqueline Norah Flood en dus op 29 mei 2017 de gezegende leeftijd van 81 jaar zal bereiken. Haar sopraanstem was in de jaren ’50 en ’60 o.a. te horen als leadzangeres bij groepjes als ‘The Squadronaires’, ‘The Raindrops’ (met Les Vandyke en Vince Hill), ‘Tears Of Joy’ en ‘The Jackie Lee Singers’. Ze deed ook backing vocals op wereldhits als “The Green Green Grass Of Home” van Tom Jones en “Please Release Me” van Engelbert Humperdinck.

Maar het was vooral dankzij haar solocarrière dat ze bij nader inzien de meeste roem kon vergaren. Vooral haar liedje “White Horses” (zie video) uit dit album was een groot succes in Groot-Brittannië omdat het elke week te horen was als themalied tijdens de begingeneriek van de toen bij vele kinderen enorm populaire Britse televisieserie ‘White Horses’.

De allereerste plaat van Jackie Lee dateert echter al uit 1955 toen haar single “I Was Wrong” verscheen. In het daaropvolgende jaar volgden nog twee verdere singles met “On The Outskirts Of Paree” en “Little Ship”. “White Horses” was in 1968 wel haar eerste volwaardige soloplaat en het in 1971 verschenen album “Jackie’s Junior Choice Pye” was de enige plaat die daarna nog gevolgd is.

De tien liedjes van het album “White Horses” werden in een jazzy kleedje gestoken zoals te horen is op deze heruitgave in songs als “Things I Don’t Mean” en “I Think I Like You”. Andere songs die ons bijblijven zijn de uptempo gebrachte nummers “We’re Off And Running” en “Who’s Afraid Of The Big Bad Wolf?”, naast haar innemende versie van de zo vaak gecoverde klassieker “Scarlet Ribbons” en de liefdesballad “Out Of Sight, Out Of Mind”.

Deze re-release van “White Horses” op cd werd opgefleurd met acht favoriete liedjes die Jackie Lee ooit in haar carrière heeft gezongen en die ze persoonlijk graag in deze gedigitaliseerde vorm op cd had zien verschijnen. De bekendste songs uit dit achttal zijn “I Cry Alone” van Maxine Brown uit 1960 en geschreven door Burt Bacharach en Hal David, “Will You Love Me Tomorrow” van ‘The Shirelles’ uit 1961, geschreven door Carole King en Gerry Goffin, die ook instonden voor het componeren van “The Locomotion” van Little Eva uit 1962 en de cd-afsluiter “The End Of The World”, de hit van Skeeter Davis uit 1962 en best gekend in de coverversie van ‘The Carpenters’ uit 1973.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Gonzo Multimedia

video