AARON NATHANS & MICHAEL G. RONSTADT – HANG ON FOR THE RIDE

Michael G. Ronstadt (een neef van zangeres Linda Ronstadt) is een cellospeler en gitarist die sinds 2014 een muzikaal duo vormt met zanger-gitarist en songschrijver Aaron Nathans. Hun debuutplaat “Crooked Fiddle” dateert eveneens uit dat jaar en bracht beiden onder de aandacht van het folkmuziek minnende publiek, met heel positieve recensies in de vakpers als gevolg.

Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat de heren een vervolg aan hun succesvolle muzikale samenwerking hebben gebreid in de vorm van een tweede album dat nu op de markt is verschenen onder de titel “Hang On For The Ride”. Daarop staan elf nieuwe eigen composities en een naar folk omgevormde ‘murder ballad’ coverversie van de ‘Queen’-klassieker “Another One Bites The Dust”. Aaron Nathans en Michael G. Ronstadt zijn in de voorbije jaren alsmaar beter op elkaar gaan inspelen. Ze hebben hun muzikale lot blijkbaar stevig aan elkaar verbonden en het lijkt dan ook vrij onwaarschijnlijk dat ze in de toekomst nog eens elk hun eigen weg zullen opgaan.

De songs op dit nieuwe album werden eenvoudig gehouden en zijn ook vrij sober georkestreerd, waardoor de aandacht nog meer op de liedjesteksten worden toegespitst. De cello van Michael G. Ronstadt vrolijkt de meeste nummers op deze plaat telkens weer op en de samenzang tussen beiden lijkt vanzelfsprekend vlot te verlopen. De openingstrack ”Northwind” is een song die door de vader van Michael werd gecomponeerd en het feit dat deze tijdens de vorige zomer is overleden maakt het opnemen van deze song nog specialer.

Michael zelf schreef “Peace & Safety” en “Run Run Run Away” helemaal alleen, terwijl “Undone” (zie video), “Old Waltzes & Skylights” en “Conshohocken Curve” door de twee muzikanten samen werden gecomponeerd en Aaron Nathans voor vier andere liedjes het schrijverswerk voor zijn rekening heeft genomen: titelsong “Hang On For The Ride”, “The Strength To Not Fight Back”, “Turncoat Peanut” en het mooie nostalgische folklied “Old Film”.

We zijn nu toch wel benieuwd of Aaron Nathans en Michael G. Ronstadt met dit tweede album “Hang On For The Ride” even succesrijk zullen zijn als met hun debuutplaat “Crooked Fiddle”. Van ons mag dat alleszins zo zijn, want we zijn er van overtuigd dat beide folkmuzikanten het publiek aangenaam zullen kunnen entertainen tijdens hun live optredens.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

video