MICHAEL TRACY – STILL GOT SOUL

Charlotte is een stad in de Amerikaanse staat North Carolina. Het is de thuishaven van rockzanger Michael Tracy die begin 2011 aan zijn muzikaal avontuur als soloartiest begon nadat hij zijn militaire dienstplicht bij de ‘Navy’ (de zeemacht) had volbracht. Hij trouwde en werd vader van twee kinderen die hem inspireerden tot het componeren van eigen nummers voor zijn eerste album “Enough Small Talk” dat eind 2011 op de markt verscheen.

In de daaropvolgende jaren richtte hij zijn eigen groep op en begon hij allerlei optredens in North Carolina en naburige staten te verzorgen. Hij mocht daarbij als voorprogramma optreden voor o.a. George Thorogood en de rockgroepen ‘Styx’, ‘Foreigner’, ‘Jefferson Starship’ en ‘Bon Jovi’. Het logische gevolg was dan ook een tweede plaat “Gonna Smile” die begin 2015 werd uitgebracht.

Met artiesten als Bob Seger, Bryan Adams en Tom Petty als zijn voornaamste inspiratiebron en muzikale voorbeeld, ontwikkelde hij gestaag zijn solocarrière en begin 2016 verscheen zijn derde album al onder de titel “Love And Worries”. Alweer amper anderhalf jaartje later is album nummer vier een feit en kunnen we de nieuwe plaat “Still Got Soul” onder de loep nemen.

De tien nummers op dit album werden door Michael Tracy en producer Sahaj Ticotin gecomponeerd. Het zijn voornamelijk ‘recht-voor-de-raap’ rock’n’rolltracks die er af en toe stevig op los dreunen, o.a. in openingsnummer “Laughter”, “Sweet Smile” en “Shake It”. Om alles wat vlotter in het gehoor te laten klinken heeft Michael Tracy steeds een catchy melodie in de songs geïntegreerd, zoals in “My Lisa”, “Savannah Nights” en “Hopeful” of in de rockballads “Still Got Soul”, “Call Me Wild”, “No More Waiting” en het mooie “Raven” dat we op de hier toegevoegde video in een live uitvoering meegeven.

Met de eind 2016 speciaal voor de eindejaarsfeesten gecomponeerde rocksong “Poinsettia Red” krijgen we trouwens nog een uitstekende bonustrack cadeau aan het einde van dit nieuwe album van Michael Tracy. De melodieuze uitvoering en de knappe arrangementen die producer Sahaj Ticotin aan de songs heeft toegevoegd, zorgen voor een fijne afwerking en maken dit album heel aangenaam beluisterbaar.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

video