JEFF CROSBY – POSTCARDS FROM MAGDALENA

De wereld van folk-, alt.country- en Americana-muziek vormt de natuurlijke habitat van de afwisselend in het zeer landelijke Donnelly, Idaho en in het muziekoord Nashville, Tennessee woonachtige singer-songwriter Jeff Crosby. Hij vindt in zijn thuishaven de nodige rust en inspiratie voor het componeren van zijn liedjes, waarvan er sinds 2010 al menig op platen van hem als soloartiest of samen met zijn band ‘The Refugees’ zijn verschenen.

Wij maakten vrij recent kennis met deze muzikant via de recensie die we in oktober 2016 voor ‘Rootstime’ schreven over zijn toen verschenen album “Waking Days” . Daarin noemden we hem een reële aanwinst voor het alt.country- en Americana-muziekgenre. Met zijn nieuwste, vierde soloplaat “Postcards From Magdalena” komt hij nu onze toenmalige conclusie sterk bevestigen, want deze cd is zo mogelijk nog beter dan zijn voorganger.

Jeff Crosby heeft een zeer herkenbaar stemgeluid, wat korrelig en doorleefd en ideaal voor het brengen van liedjes in dit genre. Het nieuwe album mengt zachte countryrocksongs met ballads, die wat ons betreft nog altijd de voorkeur krijgen. Van de albumopeningstrack “Best $25 I Ever Spent” kunt u zelf al genieten via de bijgaande video, maar verder zult u op het wereldwijde web op zoek moeten gaan naar geluidsfragmenten van andere topsongs uit deze cd. Onze tips daarvoor zijn “Full Moon On Sunset”, “Hearts Too Heavy” en “It’s Us”.

Volgens het bij het cd-tje gevoegde informatieblad zijn de tien songs op “Postcards From Magdalena” gebaseerd op de plaatsen en de uiteenlopende culturen die hij tijdens zijn wereldtournee heeft gezien. “Sunrise Over Iceland (For Lois)” gaat daarbij wellicht over zijn verste reis naar het Hoge Noorden van Europa en het daar horen van slecht nieuws over het overlijden van een goede vriendin Lois aan wie hij deze song dan ook opdraagt.

Slotnummer “Hotel Bibles” handelt natuurlijk over het oudste en meest verkochte boek dat je in bijna elke hotelkamer in de wereld in het nachtkastje kan terugvinden. Een knap stukje mondharmonica plaatst een finaal orgelpunt achter dit alweer heel vlot in het gehoor liggende album van Jeff Crosby.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: At The Helm Records

video