WALTER SALAS-HUMARA – WORK: PART TWO

Walter Salas-Humara was in 1985 de oprichter en frontman van de New Yorkse rockformatie ‘The Silos’ waarmee hij met o.a. “Cuba” uit 1987 en “Hasta La Victoria!” uit 1992 enkele oerdegelijke en tijdloze albums heeft gecreëerd. Al in 1988 besloot hij om naast het groepswerk ook soloplaten uit te brengen met het album “Lagatija” als eerste in een reeks van acht.

Op zijn recentste platen die onder de titel “Work” worden uitgebracht blikt hij nostalgisch terug op zijn oudere songs die hij voornamelijk met ‘The Silos’ heeft gebracht. Dat deed hij vorig jaar met de plaat “Work: Part One”, hetgeen ons toen al liet vermoeden dat er snel een “Work: Part Two” zou volgen.

Dat is nu dan ook een feit. In tien liedjes op dit album verzamelt hij composities die hij schreef tussen 1985 en 1993. De versies die hij hier van die songs brengt zijn vaak akoestisch of semi-akoestisch en worden begeleid door gitaarspel van Walter Salas-Humara zelf of van zijn spitsbroeder en albumproducer Rich Brotherton. De schaarse overige instrumentatie is afkomstig van accordeon en piano met Jonathan Rundman, van de fluit van EJ Jones, van de violen van Mary Rowell en Maddy Brotherton en van het pianospel door Kathy Brotherton, twee zussen van Rich.

Deze liedjes staan twintig jaar na hun ontstaan nog altijd als een huis, hetgeen de kwaliteit van die nummers eens te meer bewijst. Openingstrack “Find A Way”, het geweldige “My Big Car” uit het “Hasta La Victoria!”-album (zie live versie op de video), “The Only Story I Tell”, het schitterend met accordeon begeleide “The Sounds Next Door”, het folky “Start The Clock” en de ode aan een mooie dame in “Picture Of Helen” zijn anno 2017 nog steeds aangenaam beluisterbare Americana- en alt.country-songs. “Miles Away”, de openingstrack van het originele album “Hasta La Victoria!” sluit dit tweede terugblikalbum op mooie wijze af en etaleert nog maar eens wat voor een groot songschrijver Walter Salas-Humara wel is.

In de lente van volgend jaar komt er een nieuwe studioplaat van Walter Salas-Humara uit met daarop Spaans- en Engelstalige liedjes. Dat belooft alvast iets heel speciaals te gaan worden, maar tot dan kunnen we ons best goed amuseren met zijn muzikale terugblik op de voorbije 30 jaar van zijn carrière in de albums “Work: Part One” en “Work: Part Two”.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Blue Rose Records
distr.: Sonic RendezVous

video