JADEA KELLY – LOVE & LUST

Zeg maar ‘Jay-dah’ tegen Jadea Kelly, het fris ogende Canadese nachtegaaltje uit Whitby, Ontario dat ons hier komt verblijden met haar vierde album “Love & Lust”, twee dingen des levens waaraan wij ook altijd heel graag onze bijdrage afleveren. Genoeg gedroomd echter, want qua leeftijd is er tussen ons een verschil van enkele decennia en al die dromerige songteksten van haar liedjes zijn dan ook wellicht eerder bestemd voor generatiegenoten.

Jadea Kelly debuteerde op plaat in 2008 toen “Second Spring” op de wereld werd losgelaten, twee jaar later gevolgd door “Eastbound Platform”. In 2013 bevestigde zij haar singer-songwritertalent definitief met de release van het mooie album “Clover” en de nieuwe cd “Love & Lust” plaatst deze liedjesfee definitief op de kaart van de betere hedendaagse popmuziek.

Op de elf zelf gecomponeerde liedjes speelt Jadea Kelly ook op akoestische en elektrische gitaar, daarin bijgestaan door gitarist en albumproducer Tom Juhas, bassist Nigel Hebblewhite, Jason Sniderman op keyboards en drummer Gary Craig. Daarnaast zijn er nog een aantal gastmuzikanten die even op één of andere track opduiken.

Jadea’s loepzuivere stem kan onder de noemer ‘kristalhelder’ gedefinieerd worden en ze klinkt soms alsof ze ons in een droom vanaf een andere planeet toezingt. Het korte openingsnummer “Make It Easy” brengt de luisteraar al meteen in de juiste stemming, terwijl het daaropvolgende prachtnummer “On The Water” wat aanleunt bij de countrysound.

Met dergelijke dromerige liedjes kan je er niet omheen dat er continu allerlei emoties in het rond vliegen, variërend van opgewekt tot intriest, daarbij reflecterend over een nieuwe liefde, het verlies ervan en waarbij alle gevoelens van prille verliefdheid, gelukkig zijn, ontrouw en daarvan veel spijt hebben in de liedjes op deze plaat aan bod mogen komen.

Hoogtepunten op dit album benoemen is dan ook geen gemakkelijke opdracht, maar eerste single “Make It Easy”, “Mercy”, “Good Girl”, het fragiele “Love You”, “Every Last One” en de openhartige afsluiter “Beauty” (zie live versie van onze absolute favoriete song op de video) zullen hier wellicht het vaakst opnieuw door de luidsprekers mogen schallen.

Zoals hierboven al aangehaald is het muzikale verleden van Jadea Kelly tot op heden voor ons nog een nobele onbekende gebleven, maar de uitstekende kwaliteit van deze schitterende vierde plaat “Love & Lust” zal ons toch nopen om op zoek te gaan naar de eerder uitgebrachte albums van deze Canadese zangeres.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Comino Music
Info: Sonic RendezVous

video