THE HOWLIN’ MAX MESSER SHOW – THE HOWLIN’ MAX MESSER SHOW

Howlin’ Max Messer (zang en gitaar), Alex ‘Poembeat’ Möckl (elektrische gitaren en dobro), Christofer Kochs (drums en percussie) en Sebastian Bley (basgitaar) zijn de vier leden van een formatie die als ‘The Howlin’ Max Messer Show’ de Duitse rootsrockscène in vuur en vlam weet te zetten.

Het kwartet uit Augsburg nabij München heeft net een naar de band vernoemd album uitgebracht met tien door Howlin’ Max Messer gecomponeerde liedjes in het rock’n’roll-genre. Vooraan op het schijfje staat de eerste single “These Tears” (zie video), een rauwe bluesrocker die meteen de toon zet voor de rest van deze plaat.

Fans van de inmiddels ter ziele gegane ‘Seatsniffers’ zullen hier wat troost kunnen vinden bij deze gelijkaardig klinkende ‘The Howlin’ Max Messer Show’. Tracks als “Stranger In Me”, het Eddie Cochran-achtige rockabillynummer “I Know”, “What Can I Do?” en “In Cahoots” hadden ook op de playlist van die Belgisch-Nederlandse rootsrockers kunnen staan.

Op het melodieuze “Why I Cry” levert een zekere Steve Train backing vocals af bij het leadzangwerk van Howlin’ Max Messer. Er staan ook drie buitenbeentjes op deze cd, zijnde het meer dan zeven minuten durende, mysterieus klinkende “Make It Mine” en slotsong “Wastelands”, naast de countryballad “Sorrow Avenue”, die heel atypisch is voor de rest van de tracks op deze nostalgisch naar de ‘swinging sixties’ terugblikkende rockplaat.

(valsam)

 


Artiest info
   
 

Label: Off Label Records

video