SLEEPY DRIVER – SUGAR SKULL

 

“Sugar Skull” is de naam van een vaak geplaatste tattoo van een met vele kleuren versierde doodshoofd, een levenslang aandenken dat meestal als herinnering aan een dierbare overledene op de huid van iemand wordt aangebracht. Het is eveneens de titel van het nieuwe album van de Canadese formatie ‘Sleepy Driver’ uit Fredericton, New Brunswick, een band die we hier drie jaar geleden ook al eens over de vloer kregen met hun vorige album “Ignatius”.

Dit is een zeskoppige formatie die in 2007 werd opgericht door en rond zanger-gitarist en songschrijver Peter Hicks. De vijf andere bandleden zijn gitarist Ethan Young-Lai, organist-pianist John Heinstein, bassist Mike Hatheway, pedal steel- en dobrospeler Dave Palmer en drummer Barry Hughes. Hun alternatieve, naar Americana neigende rootsrocksound werd al op hun eerdere platen “Steady Now”, “In A Low Dark Light” en “Ignatius” bevestigd en wordt nu ook op deze nieuwe, vierde cd verdergezet.

Gekenmerkt door vlotte melodietjes en dito songteksten biedt ‘Sleepy Driver’ ons tien nieuwe, door Peter Hicks gecomponeerde nummers aan op “Sugar Skull”. Op ‘YouTube’ kunt u de stevig rockende albumtiteltrack live gebracht zien worden, maar er is ook een video te vinden van de song “The Last Heart”, hun eerste single en één van de mooiste liedjes uit deze plaat.

Het emotionele afscheidsnummer “Before We Go Home” is een tweede hoogtepunt op “Sugar Skull”, mede door het uitstekende werk van Dave Palmer op pedal steel. Samen met de andere bandleden zorgt die ook op een andere ballad “Believe/Belong” voor knappe instrumentale begeleiding. Net als op hun vorige album is er ook een ‘murder ballad’ terug te vinden op de tracklijst met het uptempo en ritmisch swingend gebrachte “Lucia”. Afgesloten wordt er op dit album echter met een rustige door pedal steel gedomineerde tearjerker-countryballad, getiteld “Rubies, Diamonds And Pearls”.

Als we deze nieuwe cd van ‘Sleepy Driver’ in de auto door de speakers gaan jagen, dan zullen we daardoor zeker niet in slaap gaan vallen, maar wel ten volle genieten van de tien leuke liedjes die de band op deze plaat “Sugar Skull” heeft verzameld.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Black Bell Productions

video