FRANK MIGLIORELLI AND THE DIRT NAPPERS – BASS, DRUMS, GUITARS AND ORGANS

“Bass, Drums, Guitars And Organs” is de titel van het nieuwe album van de New Yorkse Americana-formatie ‘Frank Migliorelli And The Dirt Nappers‘. Het zijn ook de meest voorkomende instrumenten die voor de opname van de tien tracks op dit album werden ingezet in de ‘Rave On‘-opnamestudio bij Frank Migliorelli thuis.

Deze singer-songwriter schreef tekst en muziek voor alle nieuwe liedjes op dit album en hij speelde zelf op akoestische gitaar, mondharmonica en keyboards, terwijl ‘The Dirt Nappers‘ samengesteld zijn uit bassist Tony Tino, drummer Phil Cimino en gitarist Andy Stack. Gastmuzikanten bij de opname van dit album waren Michael ‘Booker‘ Heaphy op pedal steel, Jeremy Baum op orgel en piano, Eric Puente op percussie en op één of meerdere tracks krijgen we ook nog extra gitaarwerk van Duncan Cleary, basgitaar van Mark Minkler en backing vocals van Steve Chizmadia, Dan Pelletier en Sherryl Marshall.

Deze Frank Migliorelli is niet alleen een uitstekende songschrijver en zanger, maar professioneel is hij ook nog eens actief als platenproducer, ontwerper van ‘games‘ en is hij een gewaardeerde professor aan de ‘New York University‘. Hij treedt zowel solo op als met zijn begeleidingsgroep ‘The Dirt Nappers‘ en dan brengt hij songs zoals ze op dit nieuwe album voorkomen.

In de vakpers wordt zijn werk wel eens vergeleken met dat van ‘BoDeans‘, John Mellencamp en de betreurde Tom Petty. De gehanteerde muziekstijl is zeker wel met deze artiesten te vergelijken, maar zijn stem is dat eigenlijk helemaal niet. De liedjes zijn vlot in het gehoor liggende rootsrock-deuntjes en enkele van deze tracks hebben duidelijk hitpotentieel. Tot die categorie behoren o.a. de nummers “When She’s Walking By Your Side“, “It All Falls Down On Me“, “Handful Of Rain“ en de Jerry Lee Lewis-schatplichtige pianorocker “Wound Up Woman“.

Wij zijn echter vooral fan van de rustigere liedjes op deze plaat, zoals de intieme ballad “Rafferty Train“ (zie video) die als eerste single op de markt wordt gebracht en het dromerige “Someone Else’s Dream“. Ook het catchy getitelde slotnummer “Former Femmes Fatales And Romeos“ kan ons wel bekoren.

“Bass, Drums, Guitars And Organs“ is de opvolger van het debuutalbum “City Eastern Serenade“ dat twee jaar geleden is uitgekomen. De acht tracks op die plaat waren meer rock’n’roll dan het nieuwe album waarin de ballads en de Americana-deuntjes de bovenhand hebben gekregen. Maar beide cd’s van ‘Frank Migliorelli And The Dirt Nappers‘ zijn zeer de moeite van het beluisteren waard.

(valsam)
“Some people just have the skills of a singer-songwriter in their genes. New York-based Frank Migliorelli is such an artist. On ‘Bass, Drums, Guitars And Organs’, his second album with his band ‘The Dirt Nappers’, he created some beautiful and catchy tunes with all these mentioned instruments. Like his debut album ‘City Eastern Serenade’ from 2015, this new album is absolutely strongly recommended.“ – www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Rave On
Info: Hemifran

video