NEILA DAR – SON OF THE STARS

Door de foto van één jongedame op de hoes van het album “Son Of The Stars” dacht ik in eerste instantie met een soloartieste te maken te hebben die ‘Neila Dar’ heet, maar een wat meer gedetailleerde analyse van het cd-hoesje leerde ons dat het hier over een groep gaat, bestaande uit zangeres Jasmine Tommaso, gitarist Lorenzo Grassi, organist Joe Bagg en drummer Camilo Melo.

Jasmine is de dochter van Giovanni Tommaso, de Italiaanse bassist die in zijn lange carrière het podium deelde met de Amerikaanse jazzdrummer en componist Max Roach, de Amerikaanse jazzsaxofonist Sonny Rollins en de legendarische Amerikaanse jazztrompettist en zanger Chet Baker. Dat de jazzmuziek haar hele jeugdjaren in Rome heeft gedomineerd hoeft dan ook niet echt te verbazen.

Toch is het album “Son Of The Stars” van ‘Neila Dar’ geen jazzplaat geworden, maar eerder een modern R&B-album waarop af en toe wordt afgeweken in de richting van de commerciële popmuziek. De nieuwe single uit dit album is het zweverig klinkende “Western Dream” dat u via de bijgaande video kunt beluisteren. Dit elf tracks tellende album is de debuutplaatplaat van ‘Neila Dar’ en bestaat uitsluitend uit songs die door Jasmine Tommaso en Lorenzo Grassi samen werden gecomponeerd.

Het nummer “Don’t Wake Up The Sun” is echter de spreekwoordelijke uitzondering op die regel, want die song werd geschreven door de uit Italië stammende Saverio Principini die onder het pseudoniem ‘Sage’ furore maakte in Los Angeles als producer van o.a. Ricky Martin, Gino Vannelli, Eros Ramazzotti en Laura Pausini.

De eigen composities van Jasmine Tommaso en Lorenzo Grassi mogen er allemaal best zijn. Songs als “Meaningful”, de ijzersterke albumtiteltrack en eerste single “Son Of The Stars”, het catchy “Let’s Dance” en reggae-niemendalletje “Scubudubidaba” kunnen wat ons betreft zonder meer op de hitradiostations de ether worden ingestuurd. De plaat van deze uit musici met Italiaanse roots bestaande band werd opgenomen in Los Angeles, Californië en dat werkte alleen maar extra verrijkend voor de sound die ‘Neila Dar’ op het album “Son Of The Stars” heeft weten neer te zetten.

(valsam)
“With their roots in the Italian jazz scene, singer Jasmine Tomasso and guitarist Lorenzo Grassi have composed a bunch of great R&B and indie pop songs. Those were now released to the world under the band name ‘Neila Dar’ through their debut album ‘Son Of The Stars’. The record contains a few catchy songs that can easily be played on the hit radio stations over the entire world.“ – www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video