JAY PINTO – JAY PINTO

De Amerikaanse muzikant Jay Pinto heeft er al een carrière van meer dan 35 jaar op zitten, zowel als soloartiest als samen met Tom Kennedy deel uitmakend van het duo ‘Bananafish’ waarmee de pop- en folksongs via vier albums vrolijk de wijde wereld werden ingestuurd. Deze uit Boston afkomstige, maar in Seattle, Washington residerende singer-songwriter heeft met “9 Song Demo” uit 1999 en “blink” uit 2012 al twee soloplaten op zijn conto en hij stond in de voorbije decennia ook al op het podium naast sterren als Shawn Colvin, Ani DiFranco en de damesrockgroep ‘Heart’.

Zijn liedjesteksten zijn poëtische observaties van het leven dat zich rondom hem zelf afspeelt in de dagelijkse leefwereld van familie en thuis. Tegenwoordig treedt Jay Pinto ook al samen op met zijn zoon Dimitri zoals u kunt vaststellen op de bijgaande video van het live gebrachte nummer “We All Come Home”. Dat is één van de negen songs die op het naar hem vernoemde nieuwste, derde album “Jay Pinto” een plaatsje hebben gekregen.

De liedjes op deze plaat zijn akoestische bewerkingen van zeven van zijn oudere composities, aangevuld met twee nieuwe, nooit eerder uitgebrachte nummers. Zelf beweert hij dat de betekenis van enkele van deze liedjes met de jaren ook een wat andere invulling hebben gekregen, deels door zijn eigen ouder worden, maar ook door de evolutie die de maatschappij in die periode heeft doorgemaakt.

Door de vaak tot enkel akoestische gitaar beperkte begeleiding klinken deze nummers naakt, maar ook heel eerlijk en oprecht. “Stray”, “Paradise”, “You Are Here” en “Even As I Rise” zijn leuke liedjes die de tand des tijds probleemloos hebben doorstaan en nog even sterk blijven klinken in deze frisse uitgeklede versies. In onze bovenste lade van favoriete tracks kunt u trouwens ook nog de songs “Push” en “We All Come Home” terug vinden.

(valsam)
“On ‘Jay Pinto’, the self-named third album from this Seattle-based composer and singer-songwriter, he is presenting a ‘best of’-collection of some of his previously released tracks. But here they got a fresh acoustic treatment, which demonstrates their strength and timelessness.“ – www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Nervesauce Music
Info: Hemifran

video