ERIC CONGDON – INTO THE WOODS

Voor het vijfde album van de Amerikaanse singer-songwriter Eric Congdon uit Hendersonville, North Carolina trekken we met zijn allen voor een flinke wandeling het bos in. Op “Into The Woods” heeft deze vertolker van Americana- en bluesnummers tien nieuwe eigen composities verzameld en hij tekende eveneens voor de rol als producer van het album.

Eric Congdon is ook een multi-instrumentalist op snaarinstrumenten en dat etaleert hij op deze nieuwe plaat door het virtuoos bespelen van gitaar, mandoline, bouzouki en basgitaar. Toch is dit geen totale ‘do-it-yourself’-plaat geworden, want Becka Bletz speelt op drie songs mee op akoestische gitaar, Billy Cardine zorgt voor lap steelgitaar op twee tracks en Lauren Bandy speelt op contrabas bij de afsluitende song “Carolina Stroll”. Vrouwelijke harmony vocals krijgen we bovendien van Lisa Tyler bij de liedjes “Legend Of Blowing Rock” en “Cool Mountain Morning”.

De opener van “Into The Woods” is echter gereserveerd voor het knappe instrumentale gitaarnummer “Huckleberry” dat we op de video laten horen in een akoestische live versie en dat een muzikaal eerbetoon is aan Jerry Reed, de Amerikaanse filmacteur en countryzanger die in 2008 op 71-jarige leeftijd overleed.

Eric Congdon is trouwens een muzikant die maar zelden voor zangwerk achter de microfoon plaats neemt. Zo is het al tien jaar geleden dat hij nog een plaat met door hem gezongen liedjes heeft uitgebracht. Ook zijn laatste album “Acoustic Wanderer” was geheel instrumentaal, maar op “Into The Woods” maakt hij voor de helft van de tien tracks de spreekwoordelijke uitzondering op deze regel. Vooral bij de nummers “Smoky Mountain Medicine Man”, “Ballad Of Brando” en “Cuffs” laat Eric Congdon horen dat hij ook over een leuk stemgeluid beschikt.

“Becka’s Train” is een duet, maar dan een instrumentaal duet op akoestische gitaar met Becka Bletz en de afsluitende track “Carolina Stroll” is een geheel op akoestische gitaar gespeeld instrumentaaltje dat bij al die wandelingen “Into The Woods” zeker als sfeermakend muziekje dienst zou kunnen doen.

(valsam)

"As a multi-instrumentalist on string instruments, the American singer-songwriter Eric Congdon from North Carolina has composed ten new Americana and blues songs for his latest album 'Into The Woods'.  His often only instrumental tracks are ideal fittings for setting the mood and the atmosphere in the very late hours of the day." - www.rootstime.be 

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Bluecongo Records

video