ALLY VENABLE BAND – PUPPET SHOW

 

 “ Ally : the new upcoming young guitar slingin’ senorita!... “

De jonge gitariste Ally Venable is al enkele jaren de frontdame van een power blues rock trio dat verder bestaat uit drummer Elijah Owings en bassist Bobby Wallace. Ally is de protegé van Texas’ gitaar legende Lance Wallace, van wie we nog recent hier zijn laatste album 'Tell The Truth' [2018] bespraken. Lance Lopez’ nieuwe release (met als producer Supersonic Blues Machine’s mede-oprichter Fabrizio Grossi) is een prima blues rock album met elf sterke autobiografische songs, die de singer-songwriter in zijn hemdje voor de spiegel zetten.

De Ally Venable band is er nu met ‘Puppet Show’, de opvolger van ‘No Glass Shoes’ [2016]. Naast acht originele songs nam Ally ook twee covers op: Bessie Smith’s “Blackwater Blues” (met Steve Krase op harmonica) en Taj Mahal’s “He Caught the Katty” (opnieuw met Steve Krase op harmonica en Eric Steckel op keys). Naast Ally’s bandleden, Krase en Steckel, stonden ook nog andere gasten in de studio: Gary Hoey: op gitaar (met een geweldig riff op een Highway 61 Dobro in de intro) in de opener “Devil’s Son” en Lance Lopez: op gitaar in “Bridges To Burn”. In de titel song “Puppet Show” etaleert Ally haar wat zachtere blues rock kant en met de ballade “Comfort In My Sorrows” pakt ze daarna iedereen rustig in. Met ”Survive” (en met Steckel opnieuw achter de keyboards) kan ze nog eens ruim zes minuten voluit gaan en om af te sluiten gooit ze met ”Sleeping Through the Storm” nog een laatste boodschap de wereld in. Haar boodschap is om de strijd te overwinnen en om te volharden in de storm die ons in onze levens benadert.

Met haar nieuwe album ‘Puppet Show’ laat Ally Venable horen dat ze klaar is om het over te nemen in de wereld van de blues/rock. Haar harde werk in de Texas’ music sene loont en volgens kenners is zij de passionele “young guitar slingin’ senorita” waar we naar moeten uitkijken. 

Eric Schuurmans

 

Album track list:
01.”Devil’s Son” feat. Gary Hoey – 02.”Bridges To Burn” feat. Lance Lopez – 03.”Cast Their Stones” – 04.”Blackwater Blues” [Bessie Smith] – 05.”He Caught the Katty” [Taj Mahal & Yank Rachell] – 06.”Puppet Show” – 07.”Comfort In My Sorrows” – 08.”Survive” – 09.”Waste It On You” – 10.”Sleeping Through the Storm” – Written by Ally Venable and/ or as [noted] ℗ 2018 – Produced by Rock Romano, Steve Krase & Ally Venable

Album line-up:
Ally Venable: vocs, guitar
Elijah Owings: drums
Bobby Wallace: bass
Guest : Gary Hoey: guitar (1) / Lance Lopez: guitar (2) / Eric Steckel: keys (5-6,8) / Steve Krase: harmonica (4-5)

Discography ALLY VENABLE BAND:
Puppet Show [2018] | No Glass Shoes [2016] |

 

 

 

Artiest info
Website  
 

itunes

Label: Connor Ray Music

"Puppet Show" & "Sleeping Thru The Storm"