KINGSBOROUGH – 1544

 

 “ These California-based rockers made the kind of straight-ahead, American Rock & Roll that it’s hard not to love… “

Kingsborough is een vierkoppige rock band uit San Francisco rond frontman Billy Kingsborough. De tweede gitarist en keyboardspeler is Alex Leach en de ritme sectie bestaat uit drummer John Whitney en bassist Chris Magione. ‘1544’ (de opvolger van ‘The Night, The Grind, And the Woes’ [2015]) is het tweede studio album van de band. Aan het album werkten ze twee jaar en de producer was Damien Page Lewis (Rihanna, The Wood Brothers, Katy Perry). Het album is opgenomen in de legendarische Laughing Tiger Studio’s in San Rafael, CA. De titel ‘1544’ verwijst naar het adres waar ze samen verbleven om het album voor te bereiden. De tien nummers in de tracklist zijn samen geschreven door de leden van de band.

“‘1544’ is a reflection on the stories, feelings and emotions of a band…“

'1544' is een afspiegeling van de verhalen, gevoelens en emoties van een band die zowel muzikaal als persoonlijk evolueert. De band legt het als volgt op hun site uit: “We konden profiteren van de geïsoleerde en uitgebreide kamer van de studio waar de opnames gebeurden, om het album een enorme atmosferische aanwezigheid te geven. Dit leidde tot gelaagde gitaartonen en dynamische distortie en reverb-effecten die ervoor zorgen dat het album meeslepend blijft. Het album is een manier om los te laten, is wat muziek voor ons is…"

‘1544’ is een verzameling van verhalen die plaats vinden vanaf het moment dat uw "9 to 5" job eindigt. Het zijn de “late night” avonturen met vrienden, de “twilight” liefdesaffaires, de drinks na een lange week. Het zijn de dingen die we doen om aan de eentonigheid of “normaliteit” van het leven te ontsnappen. De songs zijn, vergeleken met die op hun debuut album, soms zwaarder zoals ”Low Down”, ”Something Strange” of ”No More” of melodieuzer zoals ”Hard On the Heart” en ”Wild Ones”. Nummers als ”Subtle Lies”, ”Where I Belong” en ”Low Down” belichten hun groei als songwriters.

Kingsborough zet met ‘1544’ een volgende stevige stap als rock band. De eerste single van het album "Low Down" stond in de afspeellijst "Blues & Roots Rock" van Spotify en verzamelde meer dan 637.000 streams. Dit bewijst hoe populair rock en Kingsborough is!

“ ‘1544’ proves how popular rock and Kingsborough is!... “  -- www.rootstime.be

Eric Schuurmans

 

Album track list:
01.”Percy” – 02.”Low Down” – 03.”Subtle Lies” – 04.”Right On Time” – 05.”Wild Ones” – 06.”Something Strange” – 07.”Where I Belong” – 08.”Hard On the Heart” – 09.”No More” – 10.”Before Long” – Written by the members of Kingsborough ℗ 2017 – Produced by Damien Page Lewis

Album line-up:
Billy Kingsborough: vocs, guitar
Alex Leach: vocs, guitar
John Whitney: vocs, drums, percussion, keys
Chris Magione: vocs, bass
& Guests : Kevin Thomas: Hammond B3 (5) / Ari Rios: vocs (9)

Discography KINGSBOROUGH:
1544 [2017] | The Night, The Grind, And the Woes [2015] | Till Lambs Become Lions [2013] | 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Kingsborough Music

video