NATALIE PRASS – THE FUTURE AND THE PAST

De 32-jarige Natalie Prass is een Amerikaanse popzangeres en songschrijfster uit Richmond, Virginia. Haar debuutplaat die ze gewoonweg naar zichzelf had vernoemd als visitekaartje verscheen drie jaar geleden na de release van twee ep-tjes: “Small And Sweet” in 2009 en “Sense Of Transcendence” in 2011.

Haar bekendheid verkreeg ze na een optreden in de populaire ‘Later… With Jools Holland’-show op de BBC-televisie. Eind 2015 bracht ze nog een ep uit die “Side By Side” als titel kreeg en nu is er “The Future And The Past”, de langverwachte tweede full-cd van deze artieste. Naast haar solocarrière is Natalie Prass ook nog actief als keyboardsspeelster bij de begeleidingsband tijdens liveoptredens van Jenny Lewis.

Zelf zegt ze dat haar nieuwe album eigenlijk al zo goed als volledig klaar was in 2016, maar dat de verkiezingsuitslag van de presidentsverkiezingen haar bijna dwong tot het herschrijven van enkele teksten, naast de creatie van een paar nieuwe songs die handelen over de desastreuze gevolgen van de verkiezing van de vrouwonvriendelijke Donald Trump tot president.

Het muziekgenre dat Natalie Prass hanteert voor het brengen van haar boodschappen varieert tussen pop in “The Fire” en R&B in single “Short Court Style” (zie video) met afwisselend uptemponummers zoals de funky opener “Oh My”, het feministische “Sisters” en “Ain’t Nobody”, en zachte, knap georkestreerde ballads zoals “Hot For The Mountain”, “Lost”, “Never Too Late”, “Nothing To Say” en “Far From You”.

Binnen de genres pop en R&B is de nieuwste plaat “The Future And The Past” van deze Natalie Prass zeker als een verrijking te beschouwen. We veronderstellen dan ook dat we in de nabije toekomst nog wel wat meer van deze Amerikaanse artieste zullen gaan horen en daar zijn wij hier alvast niet rouwig om.

(valsam)

 

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: ATO Records
distr.: [PIAS]

video