MEG WILLIAMS – MAYBE SOMEDAY

 

 “ Meg Williams balances her big guitar playing with a sweet and sultry vocal style and razor-sharp lyrics… “

Meg Williams is een uit NY afkomstige singer-songwriter / gitariste die solo, als duo of met haar band sinds haar verhuis, het voorbije jaar in de muziek scene van Nashville erg actief is. Meg wordt qua stijl vergeleken met Susan Tedeschi en Bonnie Raitt. In 2016 nam ze deel aan de Nashville Blues Challenge. In Memphis trad ze in 2017 en 2018 extra op in de week van de IBC én in 2018 in de prestigieuze B.B. King’s Blues Club Memphis.

‘Maybe Someday’, de EP die ze vorig jaar als opvolger van haar studio debuut ‘Troubles to the Wind’ [2014] uitbracht is een album met zes nieuwe nummers. In de studio werd ze gebackt door Dan Wecht (gitaar, slide guitar), Greggory Garner (bas) en Kyle Law (drums). De nummers die ze in Nashville voor de EP opnam, zijn géén country, wat sommigen zouden verwachten, maar echte blues rock en soul. Meg Williams opent erg funky met “Not My Problem”. Daarna schakelt Meg met ”Bad Lovin’” over naar een blues shuffle, waarvoor ze zeker wat inspiratie bij Magic Sam vondt. Het koortje dat de refreintjes meezingt bestaat uit Sam Gonzales, Chase Walker, Wilson Harwood & Skylar Gregg. In de swamp rocker “Little Bit Of the Devil” is het de slide gitaar van Dan Wecht die vettig uithaalt als reactie op het waarschuwende verhaal van gevaarlijke vrouwen. De titel track “Maybe Someday” is een les in optimisme en ”You Let Me Down” bouwt zich op rond een zwaar riff en een NYC rock groove. De set sluit af met “I Feel A Heartache Coming”, een rocker die Meg’s kwaliteiten als songwriter nog een keer in de verf zetten.

Meg Williams is gezien haar leeftijd en talent een van de blues rock madammen van de toekomst. Ze zet op ‘Maybe Someday’ bijna moeiteloos de fans naar haar hand en laat horen hoe ver ze nu al staat. Dit belooft en het wordt uitkijken naar de toekomst, want van Meg Williams hebben we zeker nog niet alles gehoord.

“ ‘Maybe Someday’ promises and, it is looking forward to the future, because we have certainly not heard everything from Meg Williams’ promising potential... “ -   www.rootstime.be

Eric Schuurmans

 

Album track list:
01.”Not My Problem” – 02.”Bad Lovin’” – 03.”Little Bit Of the Devil” – 04.”Maybe Someday” – 05.”You Let Me Down” – 06.”I Feel a Heartache Coming” – Written by Meg Williams ℗ 2017

Album line-up:
Meg Williams: vocs, guitar
Dan Wecht: guitar, slide guitar
Greggory Garner: bass
Kyle Law: drums
Sara Rogers: vocs
Choir : Sam Gonzales, Chase Walker, Wilson Harwood & Skylar Gregg

Discography MEG WILLIAMS:
Come On Over Me (single) [2018] | Maybe Someday (EP,6#) [2017] | Troubles to the Wind [2014] |

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Blind Raccoon

video