AN EVENING WITH KNIVES – SERRATED

 

 “ They always keep it dark, heavy and captivating… “

Eindhoven, een stad in het Zuidoosten van Noord-Brabant in Nederland, blijft rock muzi(e)k(anten) voortbrengen. Een nieuwe naam die we aan de lijst moeten toevoegen is An Evening With Knives. Het is een trio dat bestaat uit Marco Gelissen (gitaar, zang), Ivo Jonkers (drums) & Peer van Grunsven (bas, zang), allen muzikanten met verschillende muzikale achtergronden. 

In januari verscheen (als opvolger van hun titelloze EP in 2015) hun debuut studioalbum ‘Serrated’, een album dat valt onder de noemer post-metal/post-rock met psychedelisch doomklanken, wat sommigen, gezien de zware baspartij en gitaareffecten, ook als psychedelische stonerdoom omschrijven.

De muziek op ‘Serrated’ van An Evening With Knives is, en dat hoor je al direct in de opener “Come Undone”, rauw en traag, met Marco Gelissen die het als frontman en zanger van de kracht en emotie moet hebben. Gelissen scoort daarnaast ook sterk als gitarist die je ongewild op sleeptouw neemt en, die je verrast met zijn psychedelische spinsels. Ook zijn songwriting is alles behalve saai. Nummers als “Blind Man’s Guess” en “Thoughts and Regrets” stonden ook op de genoemde EP. “Fade Out” is het langste nummer op het album. Het is, en dat al meteen vanaf de intro, misschien ook wel het meest intrigerende en meest veelzijdige nummer. Onheilspellend, melancholisch en vooral ontzettend meeslepend, blijf je bijna tien minuten lang in de ban van deze eindeloze en gevarieerde track.

An Evening With Knives debuteert met ‘Serrated’ met een album dat erg zwaar, donker maar boeiend is. ‘Serrated’ is herkenbaar en met momenten bijzonder sterk. ‘Serrated’ verzekert de toekomst van de band en zal voor de liefhebbers van het genre een aanwinst zijn. De start naar dit debuut was voor An Evening With Knives met momenten moeilijk, maar eind goed maakt veel goed, zullen ze beslist ook in Eindhoven zeggen!

Check voor meer info én/of alle tourdata de website van de band!

Eric Schuurmans

 

RECORD STORE DAY @ ROADBURN FEST – TILBURG.NL @ 21/04/2018
EFFENAAR – EINDHOVEN.NL @ 05/05/18

 

Album track list:
01.”Come Undone” – 02”Restless” – 03”Blind Man’s Guess” – 04.”Hysteria” – 05.”Fade Out” – 06.”Thoughts and Regrets” – 07.”Drowning in Daybreak” – instrumental – Music by An Evening With Knives, Lyrics by Marco Gelissen ℗ 2018 – Produced by xx

Album line-up:
Marco Gelissen: guitar, vocs
Ivo Jonkers: drums, samples
Peer van Grunsven: bass, vocs

Discography AN EVENING WITH KNIVES:
Surrated [2018] | An Evening With Knives (EP) [2015] |

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Argonauta Records

video