MUJERES – UN SENTIMIENTO IMPORTANTE

We hebben het elders al gehad over de op 26 april geplande ‘PIAS Nites’ in Brussel, het muzikale evenement van platenlabel [PIAS] waarbij ze jonge en nog vrij onbekende bands een podium verschaffen om zieltjes en fans voor hun muziek te winnen. Eén van de groepen die tijdens deze avond zullen optreden is het Spaanse garagepunkrocktrio ‘Mujeres’ uit Barcelona.

Een echt jonge band kan je hen echter niet meer noemen want ‘Mujeres’ is al tien jaar actief in de muziekscène, maar dan voornamelijk in eigen land. De formatie rond zanger-gitarist Yago Alcover, bassist Pol Rodellar en drummer Arna Sanz heeft in het voorbije decennium een serie ep-tjes opgenomen en drie volwaardige albums op de markt gebracht.

Het begon in 2009 met het naar de band zelf vernoemde debuutalbum “Mujeres”, drie jaar later opgevolgd door “Soft Gems” in 2012 en nog eens drie jaar nadien in 2015 door hun derde plaat “Marathon”. We zijn intussen weer drie jaar verder en – jawel hoor – er is opnieuw een full-cd van deze Spanjaarden uitgebracht onder de titel “Un Sentimiento Importante”.

Daarop staan tien songs die de formatie voor het eerst allemaal in hun moedertaal Spaans brengt. Het zijn liedjes waarin ze op hun manier over hun onvoorwaardelijke vriendschap vertellen. Openingsnummer “Vete Con Él” is ‘Ramones’-achtige punkrock die er tijdens liveoptredens meteen zal voor zorgen dat de vlam in de pijp slaat. Daarna volgt het al even uptempo gebrachte nummer “Siempre Eterno” dat als eerste single uit dit album werd gelanceerd.

De drive en stuwende ritmiek van de nummers wordt eigenlijk constant hooggehouden, ook in volgende nummers als “Ciudades Y Cicatrices”, “Dije Fácil”, “Suenas Espadas” en “Un Mundo Nuevo”. Bij het nummer “No Es Tu Sitio” komen er bij ons aangename herinneringen opduiken aan punkpeetvader Iggy Pop en zijn groep ‘The Stooges’.

De albumtiteltrack “Un Sentimiento Importante” (zie video) werd als tweede single geselecteerd uit deze plaat. In deze uitstekende song primeert de melodie en de meezingbaarheidsfactor van dit liedje is zeer hoog. Dat geldt enigszins ook voor het knappe “Ley De La Gravedad” dat de brug vormt naar de leuke albumafsluiter “Piedra De Sal”, die ons nog een komt herinneren hoe aangenaam en ontspannend het beluisteren van deze band en hun liedjes op dit vierde album wel is.

(valsam)

26 april 2018: PIAS NITES, Rue Saint-Laurent 36-38, Brussel

29 april 2018: Kultura, Luik


Artiest info
Website  
 

Label: 62 TV Records / [PIAS]
distr.: [PIAS]

video