OKAY MONDAY – I LOVE YOU KEEP DRIVING

‘Okay Monday’ is een uit de voormalige cultgroep ‘Marvin Hood’ ontstane Franse powerpopformatie uit Rijsel met zanger Aurelien Gainetdinoff op gitaar, Jeremy Cuvelier op basgitaar en Jean Fleury op drums. In 2016 lieten ze zich opmerken door elke maand van het jaar een plaat uit te brengen in de vorm van een single of een ep-tje met enkele tracks.

De twee laatste in deze vorm verschenen ep’s waren “November Rain” met drie covers (“I Touch Myself” van ‘Divinyls’, “I Don’t Like Mondays” van ‘Boomtown Rats’ en “November Rain” van ‘Guns N’ Roses’) en het jaar werd stijlvol afgesloten met “December Was Okay” waarop de band drie eigen nummers bracht.

Dat ze de kunst van het songschrijven dus zelf ook voldoende beheersten was duidelijk en eind vorig jaar kwam er dan ook een langverwachte volwaardige debuutplaat onder de titel “I Love You Keep Driving” waarover we u hier wat meer komen vertellen. Dit alles in het kader van hun voor 26 april geplande optreden tijdens de ‘PIAS Nites’ in Brussel, het exclusieve muziekfeestje van het populaire platenlabel.

Terwijl u op de bijgaande video kunt genieten van de albumtiteltrack “I Love You Keep Driving” kunnen we vertellen dat deze plaat uit elf tracks bestaat en dat het voornamelijk over stevige doch telkens weer melodieuze popsongs gaat. Het werk van ‘Okay Monday’ doet ons meermaals denken aan de beginjaren van bands als ‘Blondie’ en de Amerikaanse damesrockgroep ‘The Go-Go’s’ die ons begin jaren ’80 met hun songs wisten te verblijden.

Albumopener “Nancy” gooit er al meteen stevig de beuk in, gevolgd door het op een leuke melodie voortkabbelende “Follow The Recipe”. Naast de uitstekende single en albumtiteltrack kunnen wij zeker ook genieten van de songs “Baby I’m A Rocket”, ”Everybody Lies”, “Maybe”, “Queen Of The Prom” en de swingende cd-afsluiter “Cool Summer Nights”.

Het eighties- en nineties-gevoel is bij zowat elke song in één of andere vorm aanwezig en dat zal vooral de liefhebbers van nostalgische popmuziek kunnen plezieren. ‘Okay Monday’ brengt heel frisse en vlot in het gehoor liggende popliedjes waar wij meermaals vrolijk van zijn geworden tijdens de beluistering van hun album “I Love You Keep Driving”.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: 62 TV Records / [PIAS]
distr.: [PIAS]

video