WHATEVER! – HELLO, ARE YOU REAL?
ARON D’ALESIO – ARON D’ALESIO

De laatste in het rijtje van bands die op 26 april het beste van zichzelf zullen geven tijdens de ‘PIAS Nites’ in Brussel is de driekoppige Waalse formatie ‘Whatever!’ uit La-Roche-en-Ardenne die er hun debuutplaatje “Hello, Are You Real?” komen voorstellen. Dat is een ep-tje dat op eerder vernieuwende wijze als een combi-plaat op de markt wordt gelanceerd.

Het plaatje is een combinatie van acht nummers van de garagerockformatie ‘Whatever!’, aangevuld met zeven van de dertien songs uit de titelloze debuutplaat van de singer-songwriter Aron D’Alesio, de frontman van de Canadese indie rockformatie ‘Young Rival’ uit Hamilton, Ontario. Hij debuteert met dit album als soloartiest en begeeft zich eigenlijk in een heel ander muziekgenre dan de heren van ‘Whatever!’.

Veel informatie over ‘Whatever!’ is er momenteel nog niet terug te vinden op het wereldwijde web, dus beperken we ons hier tot een verwijzing naar de hierbij toegevoegde video van de albumtiteltrack “Hello, Are You Real?” die in navolging van de song “You Can’t Stay” als tweede single van de formatie uit deze cd wordt gelanceerd.

Als ‘gimmick’ zegt de band dat de ondertiteling die u op deze video kunt zien in allerlei talen werd opgevat: Engels, Spaans, Duits, Italiaans, Zweeds, Russisch, Nederlands, Koreaans, Frans, Ijslands, Japans, Pools, Grieks, Arabisch, Portugees, Hebreeuws, Hawaiiaans, Swahili, Waals, Mandarijns, Vietnamees en Deens. Eerlijkheidshalve moeten we hier toegeven dat we correctheid van dit gegeven niet hebben kunnen controleren, maar als het werkelijk zo is, dan gaat het over een knap staaltje taalkunde.

De overige nummers zijn dan wel garagerocksongs, maar de aandacht voor een vrolijk klinkende melodie en de zorg dat de tracks vlot in het gehoor liggen is nooit ver weg. Ons lijkt het best mogelijk dat we ‘Whatever!’ in de volgende jaren wel vaker op de podia zullen terugvinden voor het brengen van prima muzikaal amusement.

We gaan het hier ook nog even hebben over de tweede artiest die op deze plaat te horen is: ‘Young Rival’-frontman, zanger en gitarist Aron D’Alesio. Zijn solowerk wijkt enigszins af van wat hij bij die groep pleegt te brengen. Uit de selectie van 7 nummers van zijn debuutplaat die hier werden opgenomen zijn wij vooral onder de indruk gekomen van de songs “The Wrong End Of The Knife”, het knappe melodietje van “Where You Going To” dat aan werk van Buddy Holly doet denken en de op de video te beluisteren song “Diamond Ring” waarin we elementen uit de muziek van ‘The Beach Boys’ menen te herkennen. Aron D’Alesio is zeker een singer-songwriter die we van dichtbij zullen proberen te volgen bij de eventuele releases van zijn toekomstige platen.

(valsam)

 

 

 

 


Artiest info
Website  
 

Label: 62 TV Records / [PIAS]
distr.: [PIAS]

video

 

Artiest info
Website  
 

Label: 62 TV Records / [PIAS]
distr.: [PIAS]

video