JOE JERMANO – DREAMING IN COLOR

Als je de teksten en de muziek voor je eigen liedjes kan schrijven, dan krijg je vanzelfsprekend het label van singer-songwriter opgespeld. De in de buurt van Detroit, Michigan met zijn vrouw en dochter wonende Joe Jermano is zo eigenaar van die omschrijving. Van bijkomend belang is dat hij ook de CEO is van zijn eigen platenlabel Onamrej Records waar hij andere artiesten kansen probeert te bieden om hun artistieke werk voor de toekomst te vereeuwigen.

Met het album “Dreaming In Color” heeft Joe Jermano nu zeven eigen composities opgenomen. Zelf speelt hij ook alle instrumenten in die in deze songs te horen zijn en ook de producersrol nam hij zelf voor zijn rekening. Enkel opname-ingenieur Chuck Alkazian, een goede vriend van Joe Jermano, voegde hier en daar nog wat extra instrumentatie toe.

De muziekstijl die Joe Jermano voor deze nummers heeft geselecteerd kan onder de noemer ‘experimentele rock’ worden geklasseerd. Dat kan al meteen vastgesteld worden in de openingstrack “Losing Sleep” en het daaropvolgende “Witching Hour”. Voor het nummer “Reaching For Clouds” werd zelfs wat elektronica aan de instrumentatie toegevoegd.

De klassieke rocksound in de nummers “Dream Control”, “Recurring Dreams” en “World On Fire” is niet echt vernieuwend, maar wel heel goed gedaan en die songs herinneren aan het werk van de gekende experimentele rockgroepen uit de jaren ’80 en ’90, zoals ‘The Police’, ‘Supertramp’ of ‘Genesis’. Enkel de albumtiteltrack “Dreaming In Color” lijkt wat meer naar de jazzmuziek te neigen en valt onder andere daardoor net best in de smaak bij onze redactie.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Onamrej Records