LES HATLEY – CHOCOLATE (EP)

Les Hatley is een al wat oudere gitarist uit de regio rond Washington DC die sinds zijn debuut in de jaren ’60 als leadgitarist bij de formatie ‘The Showmen’ in zijn lange muzikale carrière al heel wat prijzen in ontvangst heeft mogen nemen. Zingen is nooit aan hem besteed geweest en dan blijft er vaak niet veel meer over dan geheel instrumentale platen op te nemen en uit te brengen, zoals hij deed met zijn eerste soloalbum “Second Chair” in 2009 en een tweede plaat “Surge” in 2012.

Dat heeft hij ook nu weer gedaan met de vijf tracks tellende ep “Chocolate” die hij in de studio opnam met de instrumentale hulp van enkele goede muzikale vrienden, zijnde drummer-percussionist Eric Selby, harpiste en Eric’s dochter Abigail Selby, pianist Cletus Kennelly, bassist Holly Montgomery en organist Jim McAndrew.

Het probleem met geheel instrumentale platen vind ik telkens weer dat elke track wel een titel heeft gekregen, maar dat ik na meerdere beluisteringen er nog steeds niet kan in slagen om de juiste titel bij de juiste track te voegen. Enkel de gebruikte instrumenten bij deze nummers kunnen ons een beetje helpen om een punt van herkenning te creëren.

Zo zijn er de klanken van de harp bij het nummer “Calm”, de cajon bij “Stress, Be Gone!” en het orgel in “By Grace Alone”. Het op de video in een live akoestische versie gebrachte nummer “Little Berry” speelde Les Hatley op een 12-snarige gitaar bij het afscheid van voorzitter Jean Bayou van de ‘Songwriters’ Association Of Washington’ waar Hatley deel uitmaakt van de ‘board of directors’.

Meerdere instrumentale composities van Les Hatley werden in de voorbije jaren gebruikt voor de soundtrack van televisieseries en films, iets waarvoor ze natuurlijk in de eerste plaats geschikt zijn, naast het creëren van een bepaalde gezellige sfeer voor de luisteraar. Dat laatste zult u ook nu weer kunnen ervaren met de vijf zeer genietbare nummers op deze ep “Chocolate”.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Soul Stew Records

video