BOB HOLZ – VISIONS: COAST TO COAST CONNECTION

Met niet minder dan vijftien bevriende muzikanten trok de nu 60-jarige jazzdrummer Bob Holz naar twee opnamestudio’s in Los Angeles en New York en hij maakte in mei 2017 één live opname tijdens een concert in de ‘Catalina Bar Jazz Club’ in Hollywood, Californië. Het resultaat van die samenwerking kunt u nu horen op zijn nieuwste plaat “Visions: Coast To Coast Connection”.

Enkele van die vijftien muzikanten zijn leden van zijn vaste jazz- en fusionband ‘A Vision Forward’ zoals bassist Ralphe Armstrong en gitarist Chet Catallo. Andere bekende namen uit de jazzwereld die aan dit werk hebben deelgenomen zijn o.a. de legendarische jazzbassist Stanley Clarke, Hammond B3-orgelspeler Billy Steinway, de Oostenrijkse jazzgitarist Alex Machacek en jazzzanger Dave Porter.

Op “Visions: Coast To Coast Connection”, de derde plaat in de ‘Visions’-trilogie na “A Vision Forward” uit 2016 en “Visions And Friends” uit 2017, staan tien jazzcomposities van Bob Holz, nummers waarin regelmatig van instrument wordt gewisseld voor de centrale leadpartij.

Zo is er Andrew Lippman op trombone in de instrumentale openingstrack “Split Decision” en de trompet van Randy Brecker in “Next In Line” en “Jammin’ Man”, terwijl Dave Porters’ stem opduikt bij “Espresso Addiction”. De swingende jazzsound valt te horen in het opgewekt klinkende “Richie’s Trip” en het uptempo gebrachte, meer dan 7 minuten durende “Pink Fur”.

In het zeer mooie nummer “Spanish Plains” mag Frank Stepanek zijn kwaliteiten komen tonen op een Spaanse akoestische gitaar. Afgesloten wordt er met het bijzonder groovy en live opgenomen nummer dat “Flat Out” als titel meekreeg en waarin inderdaad voor een laatste keer alle teugels gevierd worden door al deze getalenteerde jazzmuzikanten, inclusief drummer Bob Holz.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: MVD Audio

video