MENEER MICHIELS – KLETS

Nederlandstalige rapmuziek kwam in Vlaanderen tot nader order meestal ergens uit Antwerpen of West-Vlaanderen, maar daar heeft Limburger Kristof Michiels uit Leopoldsburg in 2015 verandering in gebracht toen hij zijn eerste plaat “Met Voorbedachte Rade” uitbracht. Zijn sappige Limburgse accent klinkt leuk en de zichzelf tot ‘Meneer Michiels’ omgedoopte rapper was vertrokken voor een toch wat speciale muzikale carrière voor ons Belgische landsgedeelte.

Hij is bovendien ook nog een goede muzikant en dat bewijst hij door ook op zijn tweede volwaardige album “Klets” alle instrumenten zelf in te spelen en het geheel ook nog eens zelf te produceren voor het dynamische Limburgse platenlabel ‘FONS Records’. Deze plaat bestaat uit dertien tracks met behoorlijke lange en betekenisvolle songteksten die ‘Meneer Michiels’ als een Nederlandstalig alter-ego van Jay-Z, Drake of Killer Mike declameert.

Hij komt er ook deze keer behoorlijk mee weg en zal zeker een breed fanpubliek kunnen bereiken met liedjes als “Al Uw Miserie”, de lichtjes psychedelische over de fatale verloedering van het klimaat handelende song “De Vloedgolf”, het grappige “Beestig” en “Brandhout”, het maatschappijkritiek spuiende “Robots Aan De Macht” en het nummer “Eersteklas”, de eerste single uit deze cd en te beluisteren op bijgaande video.

In het hiphop-nummer “Zand In Ons Ogen” zet hij het zelfs op een bijna echt zingen. Nergens neemt ‘Meneer Michiels’ een blad voor de mond en zijn persoonlijke rapstijl laat toe dat hij de dingen benoemt zoals hij ze ervaart, zonder polijsten of verbloeming van de gebruikte taal. Of hij zijn intensieve samenwerking als ‘DJ 4T4’ met ’t Hof Van Commerce’ in de nabije toekomst zal kunnen verderzetten of zich beter op zijn solocarrière als rapper zou moeten concentreren, zullen we in de volgende maanden en jaren moeten afwachten, maar voor de liefhebbers van dit verhalende muziekgenre is ‘Meneer Michiels’ en zijn tweede album “Klets” zeker een aangename verrijking.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: FONS Records

video