ROOM ME – ANAON

Toen ik deze plaat in handen kreeg was het niet meteen duidelijk wie de artiest was en wat de titel van het album was. Nader onderzoek toonde aan dat de muzikante Anne-Sophie Remy uit de Noord-Franse stad Metz zichzelf als ‘Room Me’ laat aanspreken en dat de titel van haar nieuwste plaat “Anaon” is.

Nog wat diepere research leverde ons de definitie op van het woord ‘Anaon’. Het staat voor de zielen van alle overledenen en voor de plaats waar deze elkaar kunnen terugvinden: de wereld na de dood. Dit klinkt misschien allemaal wat morbide, maar daarvoor is het ‘dark rock’-muziekgenre dat ‘Room Me’ frequenteert bijzonder goed geschikt.

Zelf kijkt deze zangeres dan ook op naar andere in dit genre opererende muzikanten als PJ Harvey, Nick Cave en Chelsea Wolfe. In de negen nummers op het album “Anaon” wordt dat trouwens heel duidelijk gemaakt en bevestigd. De sombere en duistere klanken duiken al meteen op bij de eerste track “The Encounter” die in schril contrast staat met het daaropvolgende nummer “Happy Ending” dat lekker swingend rockt.

Daarna belanden we weer in de diepe duisternis en de donkere wereld van ‘Room Me’ voor de songs “Love & Hate” en “Memories”, het nummer dat als eerste single uit deze cd werd getrokken en ook via de video te beluisteren is. Ook van de volgende tracks ‘murder ballad’ “My Death”, “Death Smiles And Dances Are Gone” en “Wandering Shadow” wordt je niet echt vrolijk, hoewel ze melodieus wel fris en leuk uit de hoek komen. Zeker een aparte vermelding verdient de meer dan 6 minuten durende slotsong “The End” waarin het mystieke karakter van de sound die Anne-Sophie Remy voor haar liedjes heeft gekozen nog een laatste keer heel sterk tot uiting komt.

Deze full-cd van ‘Room Me’ volgt op twee eerder uitgebrachte ep’s: “Dirty Hotel” uit 2014 met 5 songs en “Too Late” uit 2015 met 6 liedjes. Anne-Sophie Remy heeft “Anaon” bij haar thuis opgenomen en alle negen zelf gecomponeerde nummers ook eigenhandig van de nodige instrumentatie voorzien. Wij kunnen van dit soort werk best wel genieten, maar anderzijds kunnen we ook begrijpen dat sommige anderen er wat meer moeite zullen mee hebben. Aan u om na een eventuele beluistering van deze plaat te beslissen bij welke groep u zich wenst te voegen.

(valsam)


Artiest info
Website  
 

video