RANDY CASEY - I GOT LUCKY

 “ Inspired by a 1969 Gibson Les Paul Custom… “

Het was op een geleende 1969 Gibson Les Paul Custom, dat Randy Casey als kind voor het eerst mocht spelen. Wanneer Casey enkele decennia later van zijn buur van wie hij toen op die gitaar mocht spelen, verneemt dat Rick Nielsen (Cheap Trick) deze Gibson gitaar verkoopt, krijgt hij als eerste de kans om de gitaar van hem te kopen. De afbetalingen werden met de buurman geregeld en zijn eerste liefde, waar het voor hem allemaal mee begon, werd opnieuw de zijne.

“ Randy Casey’s music career spans more than three decades of twists and twangs… “

Randy Casey is ondertussen producer, singer-songwriter, een indrukwekkende frontman en een boeiende soloartiest. Casey’s carrière loopt ondertussen al over drie decennia heen. Hij trad op in de CBGB in NYC (de Country BlueGrass & Blues muziekclub, de “Birdplace of NYC’s rock, folk & punk music”, waar bands als de Ramones, Blondie, Mink DeVille, The Police en Talking Heads door hun optreden bekend werden) en Whisky-a-go-go in L.A. en sprak ooit over opnames met Bob Dylan.

Van sessiewerk tot live-podia, Casey is een menselijke jukebox, die generaties muziek en muziekstijlen onmiddellijk herinnert, opnieuw creëert en opnieuw uitvindt. In de studio is hij de droom van elke producer: een getalenteerde muzikant die in staat is om alternatieven te verkennen en die altijd klaar staat om te presteren.

Randy Casey’s achtste album ‘I Got Lucky’ is geïnspireerd door de Gibson van Rick Nielsen. Op twaalf nieuwe nummers demonstreert Casey zijn kwaliteiten als (slide) gitaarspeler en als songwriter de betere verteller van “clever Americana”. Casey’s muzikale verscheidenheid krijgen we te horen als

Op zijn Les Paul opent Casey met ”Bedbug Blues” zijn ‘I Got Lucky’, waarbij hij met bedwantsen rondstrooit en ons als luisteraar al overvloedig laat genieten van zijn solo’s en zijn knappe slide gitaar blues. Of hij het daarna in de opgewekte titeltrack ”I Got Lucky” heeft over een liefje van een kennis, of de ‘69 Les Paul, weet ik nog steeds niet. Randy Casey in één vakje duwen is niet vanzelfsprekend. Casey trekt zich met zijn gitaar terug in zijn veranda als hij de country rocker ”Little Weed” (het enige nummer waarop hij zelf ook drumt), het swampy ”The Chaperone” of het sfeervolle ”Six Feet of Rain” speelt. Hij draait je daarna een rad voor de ogen als hij ”Soo Line” lanceert en op ”Broken Arm Blues” zingt Jenny Russ en lijkt het of Casey’s gitaar weent. Knipogend naar de Stones en/of Little Feet, doet hij je opstaan voor te rocken op ”One Step Ahead”. Op ”That Train” drumt (co-producer) David J. Russ en is Aaron “All” Bergstrom bassist en op ”The New Old Landlord Blues” voegt Peter J. Sands nog wat extra orgel toe. Op de afsluiter ”Racing Stripes” is Martin Rush bassist, dit maar om even aan te geven dat in de line-up vaak gewisseld werd.

Randy Casey is een muzikant die door de jaren heen al heel wat opgestoken heeft. Opnoemen met wie en waar Casey al ooit gespeeld heeft, is bijna onmogelijk. Dat hij veel geleerd heeft bewijst hij op ‘I Got Lucky’ weer. Hoe ver zijn 1969 Gibson Les Paul hem nu nog meer zal inspireren, horen we zeker nog.

“ Randy Casey is a musician who has learned a lot through the years. Gathering with whom and where Casey has ever played is almost impossible. With 'I Got Lucky' he proves that he learned a lot. How far his 1969 Gibson Les Paul will inspire him even more, is something we definitely will hear!… “  - eric schuurmans for www.rootstime.be

Eric Schuurmans

 

Album track list:
01.”Bedbug Blues” – 02.”I Got Lucky” – 03.”Six Feet of Rain” – 04.”Soo Line” – 05.”Little Weed” – 06.”Strange” – 07.”One Step Ahead” – 08.”That Train” – 09.”The Chaperone” – 10.”The New Old Landlord Blues” – 11.”Broken Arm Blues” – 12.”Racing Stripes” – Written & arranged by Randy Casey ℗ 2018 – Produced by David J. Russ & Randy Casey

Album line-up:
Randy Casey: lead & harmony vocs, guitars, mandolin, drums (5), percussion
Drums : David J. Russ (1,4,7-12) & tambourine (3) / Noah Levy (2,3,5,6,9)
Bass : Aaron “Al” Bergstrom (1,7,8,10) / Martin Rush (2,3,5,6,9,11,12) / Steve Price (4)
John “Pinetree” Paynich: harmonica (2,4)
Organ : Steve Thorp (3,6,9) / Peter J. Dands (5,10,11)
John Eller: piano, harmony vocs (7)
Brad Stoll: djembe (5)
Jenny Russ: harmony vocs (11)

Discography RANDY CASEY (selection):
I Got Lucky [2018] | RC [2017] | Late Bloomer [2008] | Trail’s End [2008] | Mad at the World [1995] | |

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Guitar Case
Info: Frank Roszak Promotions

video

 

Randy Casey: then and now with his 1969 Gibson Les Paul Custom…