REJECTIONIST FRONT – EVOLVE

“Evolve” is de titel van het twaalf tracks tellende album van de Amerikaanse rockgroep ‘Rejectionist Front’, bestaande uit leadzanger en songschrijver Michael Perlman, bassist en gitarist Brett Hestla en drummer John Wade. Hun groepsnaam heeft dit rocktrio ontleend aan het ‘Front Of The Palestinian Forces Rejecting Solutions Of Surrender’, een in 1974 opgerichte politieke coalitie van radicale Palestijnse groeperingen die het ‘10 Punten Programma’ van de PLO hadden verworpen.

Verder heeft de muziek van deze New Yorkse band echter niets te maken met de onoplosbare Palestijnse kwestie. Gelukkig maar concentreert de groep zich op gitaarrockmuziek in de stijl van bands als ‘The Clash’, ‘Red Hot Chili Peppers’ en ‘Rage Against The Machine’, hoewel ze toch ook wel af en toe sociaal bewuste en politiek getinte standpunten durven in te nemen. Zoals bijvoorbeeld in de song “Flush” (zie video) waarin ze tekeergaan tegen het corrupte bankwezen of tegen de naar corruptie neigende fondsenwerving voor de politieke verkiezingskandidaten in de Verenigde Staten.

‘Rejectionist Front’ debuteerde in 2009 op plaat met het album “Shock The Conscious Mass” waaruit de single “Fifty Dollars” het tot een klein hitje schopte in de USA. Ook op “Evolve” staan er wel enkele nummers die hitpotentieel lijken te hebben, zoals rockballads “All Is The Same”, “Sign” en “Inside Of Me” of de steeds langzaam beginnende, maar daarna tot rockepos uitgroeiende tracks “Hold Or Break” en “One Life”.

De meeste lezers van deze recensies weten ondertussen wel dat ondergetekende geen echte fan is van de luide rocksound die bands als deze produceren. Maar dat er altijd een groot publiek is geweest voor dit soort energieke muziek beseffen we maar al te goed. ‘Rejectionist Front’ zal in dit kransje progressieve rockbands dan ook wel zijn plaatsje toegewezen krijgen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: World2Be Music

video