REJECTIONIST FRONT – EVOLVE

"Evolve" is de titel van het twaalf tracks tellende album van de Amerikaanse rockgroep ‘Rejectionist Front’, bestaande uit leadzanger en songschrijver Michael Perlman, gitarist Lincoln Prout, bassist Tony Tino en drummer Dave Dawson. De groepsnaam van dit rocktrio staat symbool voor het niet willen aanvaarden van het status quo, maar permanent blijven ijveren voor een positieve verandering of verbetering van de situatie door het uit de weg gaan van de harde confrontatie tussen mensen.

Voor de sound van de muziek van deze New Yorkse band concentreert de groep zich op gitaarrockmuziek in de stijl van bands als ‘The Clash’, ‘Red Hot Chili Peppers’ en ‘Rage Against The Machine’, hoewel ze toch ook wel af en toe sociaal bewuste en politiek getinte standpunten durven in te nemen. Zoals bijvoorbeeld in de song “Flush” (zie video) waarin ze tekeergaan tegen het corrupte bankwezen of tegen de naar corruptie neigende fondsenwerving voor de politieke verkiezingskandidaten in de Verenigde Staten.

‘Rejectionist Front’ debuteerde in 2009 op plaat met het album “Shock The Conscious Mass” waaruit de single “Fifty Dollars” het tot een klein hitje schopte in de USA. Ook op “Evolve” staan er wel enkele nummers die hitpotentieel lijken te hebben, zoals rockballads “All Is The Same”, “Sign” en “Inside Of Me” of de steeds langzaam beginnende, maar daarna tot rockepos uitgroeiende tracks “Hold Or Break” en “One Life”.

De meeste lezers van deze recensies weten ondertussen wel dat ondergetekende geen echte fan is van de luide rocksound die bands als deze produceren. Maar dat er altijd een groot publiek is geweest voor dit soort energieke muziek beseffen we maar al te goed. ‘Rejectionist Front’ zal in dit kransje progressieve rockbands dan ook wel zijn plaatsje toegewezen krijgen.

(valsam).

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: World2Be Music

video