SCOTT KIRBY – CHASING HEMINGWAY’S GHOST

Op jacht gaan naar de geest van Ernest Hemingway, de legendarische Amerikaanse schrijver en journalist. Dat is hoe we de titel van de nieuwste plaat van de Amerikanse singer-songwriter Scott Kirby uit Los Angeles zouden kunnen interpreteren.

Albumproducer Andy Thompson en zijn broer Matt Thompson van de ‘Thompson Brothers Band’ uit Nashville stelden hun muzikale expertise ter beschikking van Scott Kirby voor het bespelen van de meeste instrumenten op de tien tracks van het album “Chasing Hemingway’s Ghost”. Verdere medewerking kwam er van bassist King Williams voor het nummer “Happy Hour Blues” en van violist Eamon McLoughlin die op enkele nummers meespeelt.

De albumtiteltrack “Chasing Hemingway’s Ghost” geven we in een live uitvoering met ‘The Massacoustics’ mee op bijgaande video. Deze song werd net als zeven overige tracks door Scott Kirby zelf gecomponeerd en de meest memorabele liedjes daarvan zijn openingstrack “This Place Is My Home”, “Ava Rose” en “La Casa Cayo Hueso”.

Daarnaast zijn er twee gecoverde nummers: “We Own Key West” is een ballad uit het repertoire van de uit Texas afkomstige, maar sinds geruime tijd in Nashville residerende singersongwriter Clint Bullard en “Summer Wind” is een uit het Duits vertaalde ballad uit 1965, een song die eerst door Wayne Newton werd opgenomen om daarna ook nog gecoverd te worden door o.a. Frank Sinatra, Bobby Vinton en Perry Como.

Scott Kirby is een heel professionele singer-songwriter die daarenboven over een aangename stem bezit om die songs zelf op plaat te zetten en er succes mee te verwerven. Zijn achtste officiële album “Chasing Hemingway’s Ghost” is mede dankzij de fris klinkende bijdragen van de ‘Thompson Brothers Band’ een heel vrolijke en vlot in het gehoor liggende plaat geworden die we dan ook graag bij u willen aanbevelen.

(valsam)
“If you are already releasing your album number 8, there can be no doubt that your skills as singer-songwriter have become reputable and recognized. Scott Kirby’s newest record ‘Chasing Hemingway’s Ghost’ sounds very professional and joyful, certainly influenced by the instrumental contributions of Andy and Matt Thompson from Nashville’s ‘The Thompson Brothers Band’.“ – www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Little Flock Music
Info: Hemifran

video