RHETT REPKO – THNX FOR THE RIDE

Rhett Repko is een Amerikaanse singer-songwriter van pop- en rocksongs uit Annapolis, Maryland die met een naar hem vernoemde groep opneemt, daarbij muzikaal ondersteund door leadgitarist Stefan Heuer, bassist Dan Gallagher en drummer Tom Bryant. Hij heeft nu in opvolging van zijn titelloze debuutplaat een tweede album op de markt losgelaten onder de titel “Thnx For The Ride” met daarop zeven zelf gecomponeerde nummers die opvallende muzikale gelijkenissen vertonen met het werk van bands als ‘Arctic Monkeys’, ‘Green Day’ en ‘Twenty One Pilots’.

Er zitten ook nu weer enkele verwijzingen naar de nostalgische retrorocksound en de tijdloze klassiekers van de sixties en de seventies in het werk van Rhett Repko, weliswaar aangepast naar de moderne tijden van de 21e eeuw. De officiële video van de titeltrack en de eerste single uit dit album geven we hier graag mee ter kennismaking met deze artiest. Opvallend aan de groep ‘Rhett Repko’ is dat ze nooit buiten de opnamestudio treden voor liveoptredens.

Hij leerde pas op 15-jarige leeftijd spelen op een gitaar en vertoonde toen ook al veel interesse voor het werk van een producer van pop- en rockplaten, waarbij hij ontdekte dat een producer een heel grote invloed kon uitoefenen op hoe een plaat uiteindelijk zou gaan klinken. Zijn referenties hiervoor waren de door George Martin geproduceerde platen van de ‘Beatles’ en het album “Nevermind” van ‘Nirvana’ waarvoor de Amerikaanse producer Butch Vig zijn invloeden had kunnen doen gelden.

Vergeleken met zijn debuutplaat krijgt de luisteraar op “Thnx For The Ride” een veel grotere diversiteit aan instrumentatie aangeboden, waardoor een voller geluid bij de songs ontstaat en indie rock, reggaemuziek en elektronische riffs hun intrede in de liedjes van Rhett Repko doen. Elke song werd opgebouwd rond een catchy en herkenbaar deuntje, waarbij de melodie altijd belangrijk blijft voor deze talentrijke singer-songwriter.

Na de albumtiteltrack is er recent met de song “And I Told Her So” ook een tweede single uit deze plaat getrokken. Dit is pure retrorock en het uptemponummer zal vooral liefhebbers van alternatieve rockmuziek kunnen bekoren. De energie die geproduceerd wordt door loeiharde drumslagen en explosief gitaarwerk straalt op de luisteraars af in nummers als “Please Don’t Laugh”, “It Ain’t Coming From You”, “Maybe I’m Weak”, “Learn Your Name” en het sterk op iets van ‘Green Day’ lijkende slotnummer “Make Me Right”. Deze Rhett Repko heeft ongetwijfeld nog veel moois bij te dragen aan de muziekwereld van de toekomst en hij zal deze plaat dan ook enkel als een volgende stap in zijn succesvolle carrière mogen beschouwen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video