EMILY HERRING– GLIDING

In september 2016 verloor de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Emily Herring haar moeder en ook haar grootste fan, steun en toeverlaat. Dat die gebeurtenis een grote impact heeft gehad op de songs die ze sindsdien heeft geschreven, hoeft dan ook niet echt te verwonderen. Daarnaast was het via haar vader dat ze zes jaar geleden kennis maakte met producer en muzikant Steve Fishell, eerder o.a. actief als producer voor Rodney Crowell en Emmylou Harris. Ze wist al gauw dat hij de producer van haar nieuwe, vierde plaat “Gliding” zou gaan worden en dat hij ook zou meespelen op o.a. pedal steel en dobro.

Andere topmuzikanten die tot het eindresultaat van die opname bijdroegen zijn gitarist Redd Volkaert, assist Glenn Fukunaga en drummers Dave Sanger en Will Armstrong, terwijl extra vocale support verleend werd door Mary Cutrufello bij het door haar gecomponeerde honky tonk-nummer “All The Millers In Milwaukee” en backing vocaliste Sophia Johnson op heel wat andere songs.

Emily Herring is een zangeres van countryliedjes met af en toe een wat swingerder uitstapje naar de countryrocksound. Op “Gliding” covert ze drie songs van andere artiesten met het net al vermelde “All The Millers In Milwaukee” van Mary Cutrufello. Daarnaast brengt ze de ‘Commander Cody’-klassieker “Semi Truck” uit diens album “Hot Licks, Cold Steel & Truckers Favorites” uit 1972 en het nummer “Midnight”, geschreven door Boudleaux Bryant en gitarist Chet Atkins en voor het eerst opgenomen door Red Foley in 1951, maar later ook gecoverd door o.a. Don Gibson, Wanda Jackson en Hank Williams.

Deze singer-songwriter en in het dagdagelijkse leven automechanieker uit Austin, Texas wordt in de vakpers af en toe vergeleken met iemand als Rosie Flores, vooral dan qua stemgeluid. Dat is zeker niet geheel onterecht, maar toch vinden wij dat ze ook wel een uniek eigen geluid mag toegekend krijgen. Haar muziek gaat soms ook inderdaad wel wat in de richting van de door Rosie Flores vaker gehanteerde honky tonk-sound.

Van haar eigen composities op deze plaat onthouden wij voornamelijk albumtiteltrack “Gliding”, het net voor de dood van haar moeder geschreven emotionele en hartverscheurende “Right Behind Her”, de door pedal steel gedomineerde tearjerker “The Last Of The Houston Honky Tonk Heroes” en de catchy countryrocksong “Getting By”. Deze opvolger van haar 2013-album “Your Mistake” toont aan dat Emily Herring nog heel wat moois in haar mars heeft en dat zij ongetwijfeld een permanent plaatsje verdient in de hedendaagse wereld van honky tonk- en countrymuziek.

(valsam)
“In daytime, Emily Herring is working as an automechanic, but in the evenings she is transforming into an exquisite singer-songwriter of honky tonk and country tunes. Her fourth album ’Gliding’ with 3 cover tracks and 7 own compositions shows that she has a bright future in the contemporary world of these popular music styles.” – www.rootstime.be

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: EMILY HERRING
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Eight 30 Records

Info: Hemifran

video