KELSEA BALLERINI– UNAPOLOGETICALLY

Twee en half jaar geleden verscheen het debuutalbum “The First Time” van de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Kelsea Ballerini. Drie singles uit die schijf belanden allemaal op nummer één in de countryhitlijsten. Dit jaar viert ze in september haar 25e verjaardag en de release van haar tweede plaat die de titel “Unapologetically” kreeg. Dat album leverde haar al een nominatie op voor een ‘Grammy Award’ als beste nieuwe artieste van 2017.

De liedjes van deze vanuit Nashville, Tennessee opererende zangeres horen ontegensprekelijk thuis in de genres pop en country. Met haar eerste plaat kon ze indertijd al rekenen op heel wat airplay bij de Amerikaanse radiostations en voor de thema’s van de liedjes op het tweede album kon ze terugvallen op eigen ervaringen, vooral in de liefde maar ook in het dagelijkse leven.

Dat was niet altijd even positief, maar zo is het leven nu éénmaal, vol ups-and-downs met de vreugde en de kriebels in de buik bij een nieuwe liefde, naast de ontgoocheling en de pijn die ontstaan bij een afgebroken relatie, kortom allemaal ideaal voer voor liedjes. Haar eigen liefdesleven was de laatste jaren echter enkel als zeer rooskleurig te omschrijven. Ze verloofde zich op kerstdag 2016 met countryzanger Morgan Evans en trad met hem in het huwelijksbootje begin december 2017.

De eerste single die getrokken werd uit het album “Unapologetically” is het op bijgaande video te beluisteren liedje “Legends”. Bij het aanhoren van de liedjes op dit nieuwe album zullen muziekkenners zeker referenties terughoren naar de sound van andere popdiva’s zoals Britney Spears, Shania Twain, Miley Cyrus, Taylor Swift en Christine Aguilera. Vlotjes in het gehoor liggende songs als “Graveyard”, “Miss Me More” en “Roses” illustreren deze bewering wellicht nog het best.

Kelsea Ballerini beschikt over een warm stemgeluid dat uiterst geschikt blijkt te zijn voor dit soort popliedjes. Geen schreeuwerig gedoe in ballads als “In Between”, “High School”, “End Of The World” of “I Hate Love Songs”. De albumtiteltrack “Unapologetically” is een poppy countrysong die gaat over het zich onvoorwaardelijk in een nieuwe liefde storten. Het daaropvolgende “Music” hoort eerder thuis onder de noemer ‘R&B’ en gaat de uitstekende albumafsluiter en single “Legends” vooraf.

Die tweede plaat van Kelsea Ballerini zal haar een nog meer vaste plaats opleveren in de galerij van jong aanstormend pop- en countrytalent. Het zal dan ook niet echt hoeven te verbazen als deze schijf ook weer een aantal puike singles en hoog in de hitlijsten opduikende songs zal gaan opleveren. Dit is ongetwijfeld een jongedame om nauwkeurig in het oog te blijven houden, iets wat gezien haar leuke verschijning allicht niet echt veel moeite zal opleveren.

(valsam)
“After a debut record that delivered 3 number 1 hits, Nashville based pop and country star Kelsea Ballerini is coming with an even better follow-up album called ‘Unapologetically”. Also here we can hear several songs that will make it again to the top of the charts. This is a musical talent to closely watch by, which in view of her pleasing looks will not be really too difficult to do.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: KELSEA BALLERINI
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.


Artiest info
Website  
 

Label:Black River Entertainment

Info: Hemifran

video