TRAVIS BOWLIN – SECUNDUS

 

 “ Secundus is het Latijnse woord voor tweede. Het heeft ook wel de betekenis van de begunstigde, de favoriet, die het meest na staat aan de primus, de eerste, diens vervanger als het ware... “

Travis Bowlinn is geboren in de omgeving van Cincinnati, Ohio, waar hij op zijn elfde de roots muziek ontdekt als hij zingt in het Cincinnati Boy Choir. Op zijn vijftiende leert Travis gitaar spelen op oma’s akoestische gitaar. Na zijn middelbare school treedt hij al zo veel mogelijk op in de driehoek Ohio, Kentucky en Indiana om muzikant te kunnen worden. Als hij vierentwintig is tekent hij zijn eerste contract bij een onafhankelijk label, waardoor hij meer van de muziek business leert.

In 2014 brengt Travis zijn eerste studio single “Bad, Bad Man” uit. Kort daarna neemt hij ook zijn tweede single “Got the Goods” op en eind oktober brengt Travis zijn eerste studio album ‘Blue Plate Special - Acoustic, Raw & Uncut’ uit. Hij zingt de nummers live op WDVX 89.9 fm. 2015 is een belangrijk jaar voor Travis, die al zo’n 200-250 shows per jaar doet. Travis neemt in dat jaar ook zijn derde single “See You Again” op en gaat in zee met Betsie Brown en Blind Raccoon Publicity.

“ My roots are blues and this word ‘Secundus’ and its meanings, reminded me of JL Hooker’s song “Mr. Lucky”… ”

Deze maand brengt Davis zijn tweede studio album ‘Secundus’ uit. Secundus is het Latijnse woord voor tweede. Het heeft ook wel de betekenis van de begunstigde, de favoriet, die het meest na staat aan de “primus”, de eerste, diens vervanger als het ware. De twaalf, hoofdzakelijk eigen nummers,  die hij met B. Mooney (bas), D. Johnson (drums), K. Gupta (keys, orgel) & H. Aaron (harmonica) voor zijn nieuwe album opnam, zijn rock/soul/blues geïnspireerd. Ze gaan van jazzy en dampige lounge (als de titelsong ”Casaurina Sand”) tot stevig rockend (”Dancin’ With the Devil”) over soul (als de opener ”Strange Vibes”) tot dirty blues (”Slow Cooker Man” en ”Vicksburg Blues”). Ook qua songwriting zijn de nummers heel uiteenlopend. Ze gaan vaak over liefde (”All Over Again”), haat en geluk (”You Know You Are” - ”I Can Let Go”). Dan is er ook nog ”Record Shop”, een blues rocker, waarin Bowlin zijn liefde voor de muziek, waar hij niet zonder kan, bezingt.

Travis Bowlin maakte met ‘Secundus’ een erg gevarieerde blues rock album, waarin hij vast legt hoe hij zich voelt. Maar ook over hoe je jezelf voelt en wat je er over denkt. Hij zegt zelf: “Ik ben erg trots op de muziek die in de studio is gemaakt en het “leuke werk”, dat in deze plaat is gestopt. Ik ben enthousiast en hoop dat iedereen het hoort...".

Eric Schuurmans

 

 

Album track list:
01.”Strange Vibes” – 02.”In the Worst Way” – 03.”Dancin’ With the Devil” – 04.”All Over Again” [Bowlin/Randmel] – 05.”Don’t Let Me On” [Bowlin/Solomon] – 06.”Vicksburg Blues” – 07.”Go To Girl” [B. Mooney] – 08.”You Know You Are” – 09.”Casaurina Sand” [Bowlin/Houlahan] – 10.”I Can Let Go” [Bowlin/Aaron/Easly] – 11.”Record Shop” – 12.”Slow Cooker Man” – Written by T. Bowlin and as [noted] ℗ 2018 – Produced by T. Bowlin

Album line-up:
T. Bowlin: guitar, vocs, bass
B. Mooney: bass
D. Johnson: drums
K. Gupta: keys, organ
H. Aaron: harmonica
C. Holder, R.Randall: b-vocs

Discography TRAVIS BOWLIN:
Secundus [2018] | See You Again (single) [2015] | Got the Goods (single) [2014] | Bad, Bad Man (single) [2014] | 

Artiest info
Website  
 

Label: Moonbeam Records
Info: Blind Raccoon

video