ANA SILVERA – ORACLES

Vanuit de Engelse hoofdstad Londen probeert zangeres Ana Silvera een carrière uit te bouwen in de wereld van alternatieve folkmuziek. Ze heft tot op heden twee platen uitgebracht met “The Aviary” in 2012 en het ep-the “Arcana - A Winter EP) in 2017.

Voor dit jaar komt daar een nieuwe full-cd bij in de vorm van het zeven nummers tellende “Oracles” met door Ana Silvera zelf gecomponeerde nummers die ook door haar gearrangeerd werden voor een vertolking met een koor ‘The Roundhouse Experimental Choir” uit Londen. De instrumentale begeleiding bij deze nummers wordt verzorgd door Bill Laurance op piano, Jasper Høiby op bas, Jacob Smedegaard op drums en de strijkers Simran Singh op viool, Anne Chauveau-Dhayan op cello en Naomi Morris op percussie.

Het geheel van de tracks op “Oracles” klinkt eerlijk gezegd behoorlijk klassiek, maar in het verleden heeft Ana Silvera ook wel een paar keer samengewerkt met mensen die actief zijn in de actuele popmuziekscène, zoals o.a. Ray Singer, de producer van albums van Martha Wainwright en Teddy Thompson en violist Maxim Moston, die meespeelde op platen van ‘Antony & The Johnsons’ en Rufus Wainwright.

De tracklijst van het live opgenomen album “Oracles” werd opgevat als een songcyclus, waarin de 7 verschillende stadia van een proces worden bezongen. Om dit opzet te verduidelijken geven we de titels van de zeven nummers hieronder ter informatie mee. De etherische vocalen van Ana Silvera doen u misschien wel terugdenken aan andere gelijkaardige zangstemmen zoals die van Kate Bush, Fiona Apple en af en toe zelfs een vleugje Björk.

Het op de bijgaande video te beluisteren nummer “Circle Of Chalk (The Test)” werd als single uit dit album getrokken. Het is misschien ook wel het meest commercieel klinkende lied uit deze cyclus. Voor vele luisteraars zal het wat moeite kosten om dit album in zijn geheel te beluisteren, want echt vlot in het gehoor ligt dit werk zeker niet. Maar mits enige moeite zult u de schoonheid en puurheid van dit werk toch wel weten te appreciëren.

(valsam)

Circle of Chalk from "Oracles" from Ana Silvera on Vimeo.

 

TRACKLIJST:

Tears Of Oak, Fist Of Willow (The Sorrow)
Skeleton Song (The Awakening)
When The Heart Is A Lonely Hunter (The Search)
Circle Of Chalk (The Test)
Pearls And Thieves (The Rapture)
I Grew Up In A Room, Small As A Penny (The Returning)
Catherine Wheels (The Acceptance)

Artiest info
Website  
 

Label: Gearbox Records

video