SERA CAHOONE - THE FLORA STRING SESSIONS

Toen ik een maand of twee geleden mijn recensie schreef over Sera Cahoone’s “From Where I started”, een plaat waar ik meer dan een beetje enthousiast over was, wist ik al dat de opvolger klaar was en sloot ik af met de verstandige woorden “en ik hoop dat die zo snel mogelijk mijn richting uit komt”. En zo geschiedde dus: “The Flora String Sessions” is eigenlijk een EP, waarop Sera, begeleid door een strijkorkestje van drie vrouwen zeven van haar nummers in een nieuw arrangement steekt. Die arrangementen zijn het werk van Sera’s vriendin Alex Guy, die samen met Sera doorheen de volledige back-catalogus van Sera waadde en zestien nummers van een strijkersarrangement voorzag.

Viool, altviool en cello, plus de gitaar van Sera en de stemmen van Sera en Alex, da’s alles wat deze songs aangemeten kregen en het resultaat is geen seconde minder dan adembenemend en kippenvel-verwekkend. Zeker voor iemand als ik, die de eerste twee platen van Sera niet in huis heb en pas inviel bij “Deer Creek Canyon” uit 2012 is de kennismaking met ouder werk als “Couch”, uit de titelloze debuutplaat van 2006 of “Baker Lake”, uit “Only as The Day Is Long” uit 2008 bepaald indrukwekkend.

Uit de al genoemde “Deer Creek Canyon”-plaat komen, naast de titelsong ook ”Worry All Your Life” en “Shakin’ Hands”, terwijl uit de plaat van vorig jaar, naast “Dusty Lungs” ook mijn absolute favoriet “Up To Me” weerhouden werd, tot mijn grote tevredenheid. Kijk, het is simpel: sterke songs kunnen vele gedaantes aannemen. Straffe arrangementen als deze van Alex Guy, voegen nog wat toe en dat uit zich vooral in de uplift, die de songs uit 2012 te beurt valt, al mogen ze mij altijd wakker maken voor “Up To Me”, dat ik, zonder overdrijven, een van de prachtigste liefdesliedjes of all times durf te noemen.

Wanneer ik deze regels uittik, is Sera alweer klaar met wat nieuws: haar titelloze debuut komt dezer dagen op vinyl uit. We weten dus alweer waar we kunnen naar uitkijken, maar in afwachting van die plaat, kan ik me moeiteloos nog een aantal draaibeurten van deze heerlijke EP veroorloven.

(Dani Heyvaert)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Lady Muleskinner Records
distr.: Sonic - Rendezvous

video