VICTORIA GINTY – UNFINISHED BUSINESS

Victoria Ginty is een Amerikaanse blueszangeres uit Buffalo, New York die deze taak normaliter waarneemt bij haar vaste begeleidingsgroep ‘Victoria Ginty & Ladyhawke’, een band die blues vermengt met soul, R&B en Americana-rootsmuziek. De soulvolle en krachtige blues-stem van deze zangeres kan gehoord worden in de elf nummers op het eerste studioalbum “Unfinished Business” dat volgt op een eerder uitgebracht live album.

Acht van die nummers werden gecomponeerd door Victoria Ginty zelf in een nauwe samenwerking met ‘Ladyhawke’-bassist Mike Ivey. Daarnaast krijgen we ook drie coverversies van nummers die haar nauw aan het hart liggen: het eerste is een bluesy versie van de jazzklassieker “Every Night, Every Day” die in 1965 voor het eerst door Jimmy McCracklin werd gezongen.

Het bekendste gecoverde lied op dit album is wellicht een naar Latin-muziek getransformeerde versie van “Sign Your Name”, de hit van soulartiest Terence Trent D’Arby uit 1987. De derde coverversie is het op de video te horen nummer “Lyin’ (In Each Others Arms)”, een countrysong die geschreven werd door ‘Grammy Award’-winnaar Earl Bud Lee en ons favoriete lied op deze plaat.

De onderwerpen die Victoria Ginty in haar songteksten bezingt, coveren een brede waaier, gaande van de woede en de pijn bij een beëindigde relatie in de ballad “Hard To Move On” en in de gitaarbluestrack “You Don’t Love Me No More”. Maar het gaat ook over de vlinders in de buik bij de start van een nieuwe relatie in de ballad “Water” en het funky nummer “Give It Up” of ook nog over de beslissingen die elk van ons moet nemen in het leven en die ons verdere bestaan op deze aardbol bepalen in het rockende “Do Me Right” en in de afsluitende tearjerker “The Blues Found Me”.

De swingende bluesrocker en albumtiteltrack “Unfinished Business” is een grappig en wat flirterig liedje, terwijl de gospelsound overheerst in het nummer “Take Me Down”. Dat de business nog lang niet klaar is voor Victoria Ginty is duidelijk en ook maar goed zo, want van haar krachtige stem en dito nummers willen we in de toekomst graag nog veel meer horen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Blue Door Records

video