LEGOHEADS – THE SPACE BETWEEN

Achter de groepsnaam ‘LegoHeads’ verschuilt zich een popmuziek creërende éénmansformatie die in het leven werd geroepen door singer-songwriter Landon Trimble uit Vancouver, Canada. Hij kwam in de zomer van 2015 voor het eerst in de spotlights met de release van een eerste single “Out At Sea”. In januari 2016 volgde dan zijn officiële debuutplaat “Songs For Water”, waarvoor nu een langer verwachte opvolger op de markt is gekomen in de vorm van het tien tracks tellende album “The Space Between”.

Catchy en dansbare popsongs met leuke riffs van synthesizers, dat is wat u mag verwachten van de nummers op dit album. Dat geldt voor elke track van begin tot einde met opener “Headlights” als geslaagde sfeerbepaler. Het daaropvolgende nummer “Falling” klinkt eveneens heel aanstekelijk en uitnodigend tot dansen.

Voor “My Body Will”, “Pull Me Under” en “The Void” gaat het tempo wat naar beneden, maar de elektronica in de instrumentatie blijft even innovatief als in de twee eerste tracks en ook de zangpartijen die Landon Trimble aflevert in al deze popsongs getuigen van professionalisme en kwaliteit.

Als we dit werk van ‘LegoHeads’ toch zouden willen vergelijken met andere artiesten, dan komen bij ons vooral de namen van de Britse elektropopformaties ‘Erasure’ en ‘Bell X1’ opduiken. Na een kort instrumenteel interludium dat “Can’t Sleep” heet, gaat de ritmiek van de songs echter weer langzaamaan opnieuw de hoogte in en kunnen we genieten van onze favoriete nummers op “The Space Between”, zijnde het sfeervolle en melancholisch klinkende “Who Would Run”, het door elektrobeats gedomineerde “When I Drink” en het knap gezongen, nostalgisch klinkende “Memories”.

Landon Trimble heeft al deze nummers in zijn ééntje gecreëerd en ingespeeld in zijn studio. Dat we tijdens de beluistering van deze plaat geen enkele keer hebben doorgespoeld, betekent dat we met volle teugen hebben kunnen genieten van alle tracks die op “The Space Between” staan. Dat is iets wat niet alle cd’s overkomt die we hier toegestuurd krijgen. Dus: een verdiende pluim op de hoed van Landon Trimble aka ‘LegoHead’.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby