MARG – THE VOICES

Denk aan mysterieuze en melancholisch klinkende vrouwelijke singer-songwriters als de Amerikaanse Lana Del Rey of de Nieuw-Zeelandse ‘Lorde’ als u zich een beeld probeert te vormen over de sound die ‘MARG’ brengt op haar album “The Voices”. ‘MARG’ is de in Buenos Aires, Argentinië geboren, maar in Los Angeles wonende 20-jarige singer-songwriter Margarita Elizabeth Landry.

Al vanaf haar 13e schrijft ze haar eigen liedjesteksten en nadat ze gitaar, piano en viool leerde spelen, begon ze ook haar eigen muziek te creëren. In 2016 lanceerde ze enkele nummers op een eerste ep “MARG EP” met de single “Devil’s Got My Soul” en nu is er met “The Voices” een eerste volwaardig album verschenen met negen eigen composities die onder de noemer ‘alternatieve pop’ kunnen worden geklasseerd.

Het op de video te beluisteren nummer “Tropical Marijuana” is meteen de eerste single die uit dit album werd geselecteerd. De liedjes op “The Voices” zijn heel korte nummers van amper 2 à 3 minuten waarin ‘MARG’ toch telkens weer een klein uit het leven gegrepen verhaaltje probeert te vertellen. Dat kunnen autobiografische ervaringen zijn, maar ook verzonnen verhalen die geschikt leken te zijn voor de song die ze in gedachten had.

Van de tracks op deze cd gaat onze voorkeur uit naar het op een repetitieve percussiemelodie drijvende “Crooked Smile”, het naar R&B lonkende “Dark Clouds” dat als 2e single zal worden uitgebracht en de inderdaad op iets van ‘Lorde’ lijkende albumtiteltrack “The Voices”. Verder houden wij van de single “Tropical Marijuana” en van de ietwat cynische afsluiter “I Hope She Breaks Your Heart”, die spijtig genoeg amper anderhalve minuut duurt.

Er komen dezer dagen wel meer plots opduikende popsterretjes op het voorplan in de muziekwereld. Vaak is hun echter maar een kort leven beschoren, omdat ze uiteindelijk toch niet al te veel te bieden hebben. Maar iets doet ons vermoeden dat dit niet zal gaan gebeuren met deze ‘MARG’, want na dit vlot beluisterbare debuutalbum “The Voices”, blijven we toch al snel wat hongerig uitkijken naar toekomstig werk van deze prille, verfrissende en beloftevolle twintiger.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website