BUD COLLINS TRIO – NO 5UCH TH1NG (EP)

Een kortdurende plaat krijgt van ons een kortdurende recensie. Dat is wat we hebben voorzien voor de ep “No 5uch Th1ng” van het ‘Bud Collins Trio’, een in 1987 opgericht popmuziek spelende formatie uit Storrs, Connecticut. Deze ep volgt op hun in 2016 uitgebrachte ep-tje “Quasarmoto” waarop ze vier nummers hadden verzameld.

Pure pop is het echter niet wat we te horen krijgen van dit kwintet. Inderdaad: er zijn vijf bandleden in plaats van de verwachte drie in een trio en er is ook geen bandlid terug te vinden die ‘Bud Collins’ heet. Het zijn Christopher Weinland, Mike Ryan, Dave Shuman, Erik Haeger en Kenny Foster die op “No 5uch Th1ng” drie nummers brengen waarin pop en naar progressieve rock neigende muziek in elkaar overvloeien.

Openingstrack “Television Personalities” vertoont kenmerken van de sound van groepen als ‘The Beach Boys’ met een vleugje ‘Steely Dan’ en is eerder een melancholisch klinkende ballad dan een pop- of rocknummer. In het tweede liedje “Moonbase Nine” zitten er wel wat meer beats van drums, maar ook hier is de Beatlesque samenzang opnieuw overheersend aanwezig.

De albumtiteltrack “No Such Thing” is al meteen de afsluiter van deze ep. Mits wat goede wil kan deze track wel als een rocksong geklasseerd worden, maar ook hier verraadt het nummer de voorliefde van deze band voor de seventies sound van ‘Beatles’ en ‘Beach Boys’. Daar is op zich niets mis mee, maar via de bij de cd gevoegde biografie en info over deze plaat werden onze verwachtingen toch in een heel andere richting uitgestuurd, maar uiteindelijk is het “No 5uch Th1ng” geworden.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby