PEGGY JAMES – NOTHING IN BETWEEN

De Amerikaanse singer-songwriter Peggy James uit Milwaukee, Wisconsin, is er in het verleden jammer genoeg nooit in geslaagd om ver genoeg binnen het bereik van onze muzikale radar te komen. Ze heeft nochtans al drie albums op haar conto staan met debuutplaat “Help Me Out”, gevolgd door “Crossroad Moment” uit 2005 en “Joan of Arc” uit 2010.

Waarom het daarna acht jaar heeft geduurd vooraleer ze een nieuwe poging waagde met de release van haar vierde album “Nothing In Between”, is ons niet helemaal duidelijk. De door Peggy James gefrequenteerde muziekgenres bevinden zich in de omgeving van country, countryrock en Americana. Producer van het nieuwe album is Jim Eannelli, die ook zorgt voor al het elektrische gitaarwerk en daarnaast eveneens op basgitaar en keyboards meespeelt. Hij was indertijd ook de producer van haar derde plaat “Joan Of Arc”.

Peggy James beschikt over een loepzuivere stem en ze componeert schitterende melodieën om haar lyrische songteksten op te zingen. Het is uiterst aangenaam om te luisteren naar de twaalf liedjes die ze op “Nothing In Between” heeft opgenomen. De vijf en halve minuut durende openingstrack “We Had To Meet” heeft alles in zich om een grote hit te worden, tenminste als de radiostations wat mee willen helpen.

Verderop kunnen we nog wel enkele potentiële hitjes detecteren: bijvoorbeeld bij de songs “X-Files”, het walsende “An Hour With You” dat in een akoestische live uitvoering op de video te zien is, de albumtiteltrack en ballad “Nothing In Between” en het op een reggaedeuntje gebrachte “Muscle Man”. Verder zijn we de bevoorrechte getuigen van het emotionele hoogtepunt in het liedje “Ghost”, van een wondermooie pianoballad in het lieflijke “Fallen Snow” en van een volgens ons niet toevallig helemaal aan het einde van de cd geplaatste song die “I Wish You Well” als titel kreeg.

Als u nog even kan wachten tot aan het einde van deze maand juni, dan kunt u dit topschijfje zelf gaan aanschaffen en in de gemoedelijke omgeving van uw eigen huiskamer telkens opnieuw met volle teugen van de heerlijke muziek op “Nothing In Between” genieten. Peggy James is vanaf nu een naam om nooit meer te vergeten en we zullen hier haar toekomstige werk zeker van nabij opvolgen.

(valsam)

 

 

Artiest info
   
 

Label: Happy Growl Records

video