DEAD SEA – COLORATE (EP)

Bij de naam ‘Dead Sea’ zijn er op het wereldwijde web wel een paar mogelijkheden om er meer over te weten te komen. Er is ‘de Dode Zee’, het zouthoudende meer waar je moeiteloos blijft boven drijven, gelegen aan de grenzen van Israël, de Westbank en Jordanië. Maar er is ook het Australische rocktrio ‘The Dead Sea’ dat al bijna een decennium probeert om de wereld met hun gitaarrock te veroveren.

Toch gaan wij het daarover hier deze keer niet hebben. Want deze recensie gaat over een elektronische popmuziek spelend kwartet uit Parijs dat ‘Dead Sea’ als naam heeft gekozen en ons komt opwarmen voor hun muziek met de release van een vier tracks tellende ep die “Colorate” getiteld werd en die begin mei op de wereld werd losgelaten. Het is vermoedelijk de voorbode van een binnenkort te verschijnen full cd.

Eerder verschenen er al twee andere singles van ‘Dead Sea’ op de markt met de tracks “8.50” en “Lotion” dat nu ook op “Colorate” is terug te vinden. Maar de nieuwste single van ‘Dead Sea’ heet “Know Where” en is een hypnotiserende en melancholische song waarmee we u graag via de hierbij toegevoegde video laten kennismaken.

De titelsong en eerste track van deze plaat “Colorate” is een zweverige en dromerige elektropopsong met het geluid van een fluisterende en lichtjes hijgende zangeres Caro over de repetitieve klanken van synthesizer en drummachine. Daarna horen we de vorige single “Lotion”, gevolgd door een geheel instrumentaal stukje dynamische elektropopmuziek dat “Tych” heet. De ep afsluitende vierde track is de hierboven al vermelde nieuwe single “Know Where”.

De volledige namen van de vier bandleden hebben we nergens kunnen achterhalen, maar als u kan worden tevredengesteld met de voornamen, dan laten we u graag weten dat het om Caro, Charles, Julien en Alex. Misschien ook wel interessant om weten is dat ‘Dead Sea’ de volgende zomer op tournee gaat doorheen Europa als voorprogramma van de Britse rockgroep ‘Editors’. U zult ze in die hoedanigheid misschien wel eerder tegen komen dan u op het eerst zicht had kunnen vermoeden.

(valsam)

14 juni 2018: CHEZ PIAS, Sint Laurensstraat 36-38, Brussel

 

Artiest info
Website  
 

Label: [PIAS]

video