DEEP C DIVERS – MAKING WAVES

Het zinspelende ‘Deep C Divers’ is de groepsnaam van een Amerikaanse alternatieve pop- en rockmuziek spelende formatie uit Boston, Massachusetts. De band werd opgericht rond de uit Zuid-Indië afkomstige singer-songwriter en gitarist Deep Chinappa die leadgitarist en keyboardsspeler Paul Erlich, bassist Gregg Marcus en drummer Steve Asaro in de groep haalde om ‘recht-voor-de-raap’ sixties en seventies pop- en rocksongs te spelen en op plaat op te nemen.

Zo’n album is de acht zelfgeschreven tracks tellende plaat “Making Waves” waarop de funky rocksong “This Flight” als het eerste nummer te horen is. Nog meer funky gitaarwerk horen we in het volgende nummer “Feel The Light” en de gitaar speelt eveneens een belangrijke rol in het daaropvolgende “Say To Me”.

Een onvergetelijke stem heeft frontman Deep Chinappa niet, maar dat hij wel behoorlijk kan zingen horen we in de twee singles die al uit dit album werden getrokken: de positieve energie uitstralende stadionrocker “Smile For Better Days” en het stuwende popnummer “Close To My Heart” (zie video).

De meest opvallende track op “Making Waves” is het op een reggaedeuntje gebrachte “Sunshine” met catchy gitaar- en orgelwerk. Dit nummer wijkt echter ook het meest af van de rest van de songs op deze plaat en dat vinden wij nu een beetje jammer, want de volgende gitaarrocktrack “Who’s Gonna” en het psychedelische “Be My Friend” hadden misschien wel beter geklonken op een aanstekelijk reggae-melodietje.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

video