EMILY JOHNSON – OPEN YOUR HEART (EP)

De bekende Amerikaanse muzikant en producer Narada Michael Walden uit San Rafael, Californië, kennen de meeste mensen wellicht nog het best van zijn wereldhit “Gimme, Gimme, Gimme”, het duet dat hij in 1985 samen met Patti Austin naar de top van de hitlijsten heeft gezongen. Deze 66-jarige artiest heeft al geruime tijd een eigen opnamestudio ‘Tarpan Studios’ waar hij nieuw talent een kans biedt om een plaat op te nemen.

Het gaat daarbij vaak om bloedmooie vrouwen, want daar heeft deze oude snoeper dus wel veel kennis en expertise over. Het zijn daarenboven ook getalenteerde singer-songwriters die voornamelijk in het soul- en R&B-muziekgebeuren opereren. Op onze ‘Rootstime’-pagina’s hebben we in de voorbije jaren al heel wat van die door Narada Michael Walden geproduceerde albums gerecenseerd.

Nu kregen we “Open Your Heart” toegestuurd, een vier songs tellende debuut-ep van de uit een Bulgaarse moeder en Nigeriaanse vader geboren singer-songwriter Emily Johnson. Producer en mede-componist van de vier liedjes is Narada Michael Walden en op drie van de vier tracks zorgt hij als multi-instrumentalist ook voor alle muzikale begeleiding, terwijl Emily Johnson vanzelfsprekend het zangwerk voor haar rekening neemt.

De titeltrack “Open Your Heart” is ook de single die uit deze ep werd getrokken en eveneens het nummer dat u op de bijgaande video kunt beluisteren. Het is een uptempoliedje met een positieve boodschap, waarvoor Emily Johnson geïnspireerd werd door o.a. Mahatma Gandhi, Nelson Mandela en de muzikanten Michael Jackson en John Lennon.

De drie andere songs die deze ‘The Lady Of Heart’ genoemde zangeres op haar plaatje brengt, zijn de epische openingstrack “The Light”, het rockende “I’m Blessed” en het op een lekkere beat drijvende poppy nummer “Baby Forever”. De ervaren muziekliefhebber zal bij de beluistering van dit minialbum qua vocale performance niet om de vergelijking met Whitney Houston heen kunnen.

Haar muzikale mentor is John McLaughlin, de 76-jarige Engelse jazzgitarist en bandleider van het ‘Mahavishnu Orchestra’, die haar ook onder de aandacht bracht van Narada Michael Walden, vroeger ook nog drummer geweest bij diens orkest. Dit ep-tje “Open Your Heart” is een eerste kennismaking met deze toekomstige soul- en R&B-vedette, want dat we in de volgende jaren nog veel meer van Emily Johnson zullen mogen horen, staat voor ons buiten kijf.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Tarpan Records

video