DAVE HOGAN – THIRD LIFE

Dave Hogan is een muzikant uit Bridgeport, Connecticut die al sinds geruime tijd actief is geweest in de wereld van alt.country en rockmuziek, o.a. bij regionaal succesvolle groepen als ‘Red One’, ‘The Great Upsetters’, ‘The Rafter Bats’ en ‘Graylight Campfire’. Ik mocht in de voorbije jaren al recensies produceren van zijn full-cd “Fun Box” uit 2011 en van de ep “Trailhead” uit 2013 die beiden als soloalbums op de markt werden gebracht.

Nu stuurde Dave Hogan ons zijn laatst gerealiseerde album “Third Life” toe met daarop zeven zelf gecomponeerde tracks. Soms horen we in zijn stem flarden van een jonge Neil Young, iemand die volgens ons ook wel als muzikaal voorbeeld voor Dave Hogan dienst heeft gedaan. Vooral in het rockende openingsnummer “Analog” en in het wat verder volgende “Dollar & A Dime” en “Real Cool Hand” zijn Neil Young’s invloeden duidelijk aanwezig.

Voor de opname van deze derde soloplaat kreeg een zingende en gitaar spelende Dave Hogan de hulp van Scott Camara op dobro, Dennis Jackson op drums, Brian O’Callaghan op basgitaar en Tim ‘T-Bone’ Stone op piano en orgel.

Dave Hogan hanteert de akoestische gitaar in de begeleiding bij de geheel akoestisch gebrachte ballad “Never Far From Home”, onze favoriete song uit dit album. De net geen acht minuten durende slotsong en verhalende folkballad “Comin’ Home” is weer vintage Neil Young. Maar het blijft natuurlijk wel nog de verdienste van Dave Hogan zelf dat hij zulke nummers kan schrijven en brengen op zijn platen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby