NICO RIVERS & THE BLACK GRASS – TINY DEATH

Eén van de onvermijdelijke constanten in het leven is dat er altijd veranderingen zullen optreden, zowel in de omgeving, in de wereld als in de mensen zelf. Vanuit dat concept is de Amerikaanse singer-songwriter Nico Rivers uit Boston, Massachusetts vertrokken bij het schrijven van de tien liedjes die op zijn samen met begeleidingsband ‘The Black Grass’ opgenomen nieuwe album “Tiny Death” terug te vinden zijn.

Het is zijn derde plaat na twee eerder uitgebrachte ep-tjes “To The Bone” uit 2013 en “Say Hello!” uit 2014 en “Tiny Death” is dan ook zijn eerste full cd als soloartiest, nadat hij gedurende een korte periode deel heeft uitgemaakt van de rockgroep ‘Pine Mountain Casket’. De eerste single uit dit album is ook de openingstrack “Tidal Wave” die we ter kennismaking op de video meegeven. Alle tien nummers op “Tiny Death” werden van tekst en muziek voorzien door Nico Rivers zelf.

Hij is heel passioneel in zijn folk- en indie rocksongs en dat kan je af en toe ook afleiden uit de vaak poëtische songteksten van op eigen ervaringen gebaseerde nummers als “Devil’s Boots”, “In The Reeds”, het samen met Emily Graham-Handley gezongen duet “Misty Nebraska” of de akoestische afsluiter “The Wheel”.

Het goede nieuws dat we aan het einde van deze bespreking kunnen meegeven is dat Nico Rivers deze week nog naar de Benelux komt voor enkele optredens, live shows waar de snelle beslissers onder u nog naar toe kunnen als u zou willen kennismaken met het muzikale werk van deze jonge Amerikaanse artiest.

(valsam)

"Boston-based American singer-songwriter Nico Rivers and his band 'The Black Grass' have collected ten new songs on their album 'Tiny Death'. The basic principle that inspired these tracks is that the only constant in life is that it is always changing, as well in the world, our surroundings and the people themselves. He offers passionate folk and indie rock songs with poetic lyrics about his own life experiences." - www.rootstime.be 

 

 

Donderdag 7 juni 2018: Snuffel, Brugge
Vrijdag 8 juni 2018: Zennegat 13, Mechelen
Zaterdag 9 juni 2018: Wim’s Muziekkelder & DRU Cultuurfabriek (Hutteweg 24, 7071 BV  Ulft)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Songs & Whispers

video