STANDUP ‘69 – COMMUNICATE

‘Standup ‘69’ is de opvallende naam van een Rotterdams trio indie rockmuzikanten, bestaande uit zangeres Emmy Kadee die ook op gitaren en synthesizer speelt, leadgitarist Willem-Pieter Zoutendijk en drummer Bruno Vogel. Deze laatste nam ook de rol van producer waar tijdens de opname van hun debuutalbum “Communicate”, dat volgt op een in 2014 uitgebrachte ep ‘Standup ‘69’ met zeven liedjes en een tweede ep “5X69” die in 2016 op de wereld werd losgelaten.

De tien met pop en ‘noise’ flirtende nummers op dit album werden door de drie bandleden samen gecomponeerd. De groep heeft de songs in de voorbije jaren op hun kwaliteit en duurzaamheid getest tijdens meerdere live shows waarin ‘Standup ‘69’ bij het publiek vooral is opgevallen door hun energieke podiumperformance.

De eerste single uit dit album is “Communicate With Me”, een song die u op de bijgaande video kan beluisteren. Intussen zijn er ook al twee andere singles uit de plaat getrokken: “Dark Space” en “As It Comes”. Er staan enkele vrij lange tracks op dit album met o.a. opener “Feels Like Lying” (6’35”) en slotsong “Fade” (7’32”), maar de meeste nummers zijn toch ontworpen om op de popradiostations gedraaid te worden.

Daarbij denken we naast de singles vooral aan de songs “Darkest Desires” en “I Need It Now”. Dat dit Nederlandse trio geïnspireerd werd door bands als ‘Yeah Yeah Yeah’s’ en ‘The Kills’ zal ook de minder geoefende muziekliefhebber wel kunnen horen in de psychedelische sound van ‘Standup ‘69’ op dit album “Communicate”.

(valsam)

 

 

Zaterdag 9 juni 2018: Schippop, Schipluiden, NL
Zaterdag 7 juli 2018: Brebl, Nijmegen, NL

 

 


Artiest info
Website  
 

Label: Butler Records

video