HAPPY CURMUDGEONS – MEANT 2 BE

Wat opzoekingswerk in ons woordenboek ‘Engels-Nederlands’ leverde de volgende vertaling op van het woord ‘curmudgeon’: druiloor, zuurpruim, kankeraar, brompot. Dit nu wetende, is de groepsnaam van de hier besproken Amerikaanse folkrockgroep “Happy Curmudgeons’ uit Detroit, Michigan eigenlijk best grappig te noemen.

Het gaat hier eigenlijk om een groep van vier studiomuzikanten die in de zomer van 2015 bij elkaar getrommeld werden door singer-songwriter, gitarist en producer Dave Hamilton. De andere permanente bandleden van ‘Happy Curmudgeons’ zijn gitarist Jeff Warner, zangeres Amy Dixon-Lavery en mondharmonicaspeler Jay ‘Tumbleweed’ Burrs.

Aangevuld met een hele reeks gastmuzikanten werd hun debuutalbum “Meant 2 Be” opgenomen, een plaat met elf door Dave Hamilton gecomponeerde nummers waarin elementen uit rock, blues, folk en country in de songs werden verwerkt. We krijgen een geweldige mix van catchy hooks en leuke gitaarriffs te horen in songs als “Bar Hoppin’”, de op iets van ‘The Rolling Stones’ lijkende bluesrocker “Soulsville”, het door gitaren gedomineerde “Carnal Boogie” en “Butterfly” en de dynamische rocksong “Burn Sugar Burn”.

Die uptempo gebrachte rocknummers worden vlotjes afgewisseld met meer akoestisch klinkende alternatieve folksongs als de albumtiteltrack “Meant 2 Be”, “3rd Coast”, “You Gotta Move On”, “Seasons” en slottrack “Scatter Brain”. ‘Happy Curmudgeons’ bewijzen met het album “Meant 2 Be” dat je niet noodzakelijk aan één bepaald muziekgenre hoeft vast te houden. Belangrijk is echter dat de aandacht voor een goede melodie en een aantal catchy riffs in elke op deze plaat aanwezige songs moeten worden teruggevonden. En dat is iets wat we van alle tracks op deze plaat alleen maar kunnen bevestigen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby